„Před zápasem to bylo krásné přivítání. Dvacet pět let je dlouhá doba a já jsem opravdu rád, že ještě můžu hrát hokej. Je pravda, že tehdy jsem ještě stíhal o něco lépe, pořád to jsou pro mě ale skvělé vzpomínky,“ řekl Jágr po porážce 3:7, při které nebodoval, ale několik krásných akcí předvedl.

A Italové (často v jeho dresu s číslem 68), byť fandili jednoznačně hlavně svému mužstvu, jeho akce ocenili potleskem. Zejména dokonalý pas na Strnada ve třetí třetině, po níž hala jen zahučela. „Na fanoušky jsem si vzpomněl už při nástupu na led. Hokej vážně milují. Bolzano je hokejové město, takže mi bylo jasné, že tady budou skvělí fanoušci,“ vyprávěla osmačtyřicetiletá hvězda českého hokeje, díky které si Kladno po dlouhých letech může zahrát na docela prestižním turnaji, kde startují ještě německý Norimberk a norský Stavanger, nedávní účastníci Ligy mistrů.

Právě díky personě Jágra alpský klub pozval Kladeňáky a zajistil jim parádní podmínky a Jágr to ocenil. „Jsme rádi, že se s naším klubem můžeme účastnit tohoto turnaje. Potřebujeme hrát zápasy, jako byl s Bolzanem, abychom se připravili na sezonu. Jsou tu dobré týmy a ještě před sebou máme jeden zápas, takže jsme opravdu rádi, že tu můžeme být,“ těšilo Jágra, který při rozhovoru poslal na druhou kolej i zklamání z výkonu týmu ve třetím dějství.

Italy pochopitelně zajímalo i to, jak je možné, že ve svém věku stále hraje a kde hledá chuť k neustálé tvrdé přípravě. „Jenom si hokej užívám a dobře se bavím, když můžu hrát. Každý má ve svém životě něco jiného, co ho dělá šťastným. Pro mě je to hokej. Jsem vděčný, že jsem na tom pořád zdravotně dobře. Když ve svém věku pořád můžu hrát, tak proč ne,“ dodal Jaromír Jágr, jehož čekala v sobotu odpoledne autogramiáda před halou Palaonda.

Kladno padlo v Bolzanu 3:7, tady bojuje Jakub Strnad
Jágrův hořký návrat do Bolzana, Rytíře teď čeká Norimberk
Luca Zenoni s Jaromírem Jágrem.
Vidět naživo Jaromíra Jágra si ani po pětadvaceti letech nenechal ujít