Sokolovny napříč republikou totiž otevřely svoje dveře a lákají veřejnost, aby se přišla podívat, co se v sokolovnách děje. V rámci tradiční akce Sokol spolu v pohybu, která je součástí evropského týdne European week of sport, se koná více než 200 akcí ve 183 sokolovnách. Všechny tyto akce spojuje slogan #BeActive.

Zde se můžete podívat, kterou sokolovnu máte nejblíž a co se tam pro vás chystá a do čeho se můžete zapojit.

Ve spolupráci s Českou obcí sokolskou dne přinášíme další díl seriálu, který vás seznámí s tím, co se na nářadí v sokolovnách nejčastěji cvičí. Cvičitelé ze Sokola vám předvedou základní cviky a poradí, na co si dát při jejich správném provádění pozor.

Sokolská župa Blanická Votice
Videoseriál: Cvičení se Sokolem, startujeme výpady na žebřinách

A opět: Před každým cvičením doporučujeme zahřát a mobilizovat/rozhýbat alespoň klouby, které budou zatěžovány. Na konci cvičení je naopak vhodné se protáhnout pomocí statických protahovacích cviků. Pokud si nejste jisti, jak na to, zkušení trenéři či cvičitelé v Sokole vám rádi poradí. Předejdete tím případnému zranění a zvětšíte rozsah pohybu.

V dnešním videu se podívejte, jak správně provést přednožování na hrazdě. Je to jednoduchý cvik na posílení břišních svalů. Ale pozor: Ruce musí být v nadhmatu. Výhodou tohoto cviku je, že holze provádět na různých místech, na kterých se můžete volně zavěsit.

Zde  a zde se podívejte na další oblíbené a užitečné cviky.