Když se říká, že derby nemá favorita, tak je to pravda. Ostrá, která se pohybuje v první polovině tabulky, nechala dva body zachraňujícím se Semicím.

V prvním poločase byli domácí jednoznačně aktivnější, měli častěji míč na svých kopačkách a tlačili se před bránu Semic. Hostující družina ale dobře bránila a do velkých šancí Ostrou nepouštěla. Ve 12. minutě se do šance řítil Málek, na míč ale nedosáhl. Potom se domácí dočkali gólu. Prvního, ale zároveň posledního. Po rohovém kopu se míč dostal na zadní tyči k Hochmeisterovi a ten zamířil hlavou přesně. Tedy s přispěním teče hostujícího zadáka. Domácí zkušený stoper mohl přidat i druhou branku, ve skrumáži ale míč do brány nedostal. Šanci měli i hosté, ale únik Holana s Koštířem na jednoho bránícího hráče gólem neskončil.

Ve druhém poločase přišla favorizovaná Ostrá o tři body. Zaspala začátek poločasu, kdy byli zase o něco lepší hosté. A ti také vyrovnali. Holan přetlačil obránce a lobem se postaral o vyrovnání.

V dalších minutách už branka nepadla. Hosté byli s bodem spokojeni, snažili se neinkasovat, do hry domácích se vloudila nepřesnost. Až posledních dvanáct minut měla Ostrá menší tlak, z něho už ale nic nevytěžila.

„Rozhodlo to, že jsme špatně vstoupili do druhého poločasu," uvedl po utkání vedoucí domácího mužstva Josef Červinka. „Pak to byla z naší strany křeč. Chtěli jsme ze dvou domácích utkání šest bodů, ale to se nám nepodařilo. Měli jsme to zvládnout," přemýšlel nahlas vedoucí týmu Ostré.

„Trošku nás mrzí, že jsme nevyhráli, chtěli jsme tři body. Škoda, že jsme dostali gól, chtěli jsme hrát na nulu. Remíza je ale asi spravedlivá," přiznal po derby vedoucí hostující lavičky Miroslav Čepelka.

Ostrá - Semice 1:1

Branky: 28. Hochmeister – 64. Holan. Rozhodčí: Vyhnal. ŽK: 3:3. Diváci: 250. Poločas: 1:0.
Sportovní sdružení Ostrá: Pokorný – Kouba, Hochmeister, Šulc, T. Moudrý – Málek – Nedorost (88. P. Moudrý), Sirový (79. Remenec), Vobořil – Petlička, Kavka (65. Sedlák).
AFK Sokol Semice: Štrupl – Duška, Novotný, Bošina, Samek – Kutifel (85. M. Bubeník), Švarc, Jareš, Tyityiš (80. Machala) – Holan (89. Neuhausel), Koštíř.