Tím nejvíce emotivním je podle vybraných rozhodčích Roman Šťastný, který trénoval v podzimní části sezony Krchleby ve třetí třídě.
„No je opravdu hodně emotivní,“ usmívá se předseda krchlebského klubu Jiří Maruška. „Dost to prožívá, někdy až moc. Často jsem ho musel krotit. Křičel na hráče i rozhodčí. Zkrátka zápasy na lavičce moc prožívá,“ uvedl Maruška.

Roman Šťastný byl v Krchlebech asi dva měsíce, předtím působil v Jíkvi. Dříve také hrál a trénoval doma v Kostelní Lhotě. A u rozhodčích zanechal zřejmě výraznou stopu. Alespoň u některých. „Když jsem jeho tým pískala poprvé, řešili jsme spolu pár konfliktů,“ bere situaci s nadhledem fotbalová sudí Karolína Růžičková. „Něco jsme si vyříkali a od té doby byl klidnější. Ale při utkání dělá všechno pro to, aby jeho mužstvo vyhrálo. Je to s ním rozhodně složitější, než s jinými trenéry,“ řekla s úsměvem jednadvacetiletá žena s píšťalkou.

ŘEPKA. Mezi rozhodčími dostal nejvíce hlasů fotbalista Bříství Adam Neček. V civilu pohodový chlapík
Na fotbale jsem hodně emotivní, říká Řepka okresu Adam Neček z Bříství

A co na to sám Roman Šťastný? „Zápasy hodně prožívám, takže jsem asi dost emotivní. Hlavně v těch fázích, když vidím, že rozhodčí udělal chybu. Já vystartuji a chci mu k tomu něco říct,“ přiznává fotbalový trenér, který v září oslaví padesáté narozeniny.
Mezi věhlasnými trenéry má Šťastný svůj vzor. „Je to Mourinho. Líbí se mi to, že si prosadí, co chce. Ví, co chce a co má udělat. Já jsem se o to snažil také, ale hráči to často neplnili. On je ale klidný, já ne,“ říká kouč.

V Krchlebech strávil na podzim dva měsíce. Pak skončil. „Jsou tam hráči, kteří umí hrát fotbal, ale nechtějí poslouchat. Pak dostávali příděly,“ zavzpomínal na své poslední angažmá muž, který si dal na nějaký čas od fotbalu volno. „Ale fotbal mě pořád hodně baví. Jen si teď chci momentálně od kopané odpočinout,“ uvedl Šťastný.

Lidé, kteří se ve fotbalovém prostředí pohybují, znají Romana Šťastného jako Tkaničku. To je jeho přezdívka. „Tkanička byl můj otec. Měl takovou přezdívku a já jsem ji zdědil hned od dětství,“ dodal. 

Představujeme nominované rozhodčí
MILOŠ ROZVORAL
Povolání: mistr ve výrobě nábytku
Věk: 48
Píská od roku: 2011

MATĚJ KUBEČKA
Povolání: student
Věk: 16
Píská od roku: 2017

MILOŠ KURKA
Povolání: student
Věk: 18
Píská od roku: 2016

Ilustrační foto.
Kdo je Řepkou okresu? I na tuto otázku se budeme ptát rozhodčích