„Samozřejmě jsme velice spokojeni. Potvrdilo se nám, že jsme se před pěti lety rozhodli s Fabiem Leggerim dobře, že fotbal musíme ve Vykáni začít dělat jiným způsobem, jinak zanikne," uvedl manažer Václav Bryndza.

„I přes kritiku, kterou slýchám dodnes, že v kádru je minimum hráčů z Vykáně, jsem přesvědčen, že jdeme správnou cestou. Vykáň nikdy neměla mužstvo složené jen z domácích hráčů. Tenkrát jsme se potýkali s velkým nedostatkem hráčů a často se nám stalo, že jsme na utkání vyjížděli v deseti lidech," dodal.

Ono se to zdá přímo neuvěřitelné. Jak těch posledních pět sezon vnímáte vy?
Ano, je to skoro neuvěřitelné, ale je to tak. Já to vnímám jako opravdu velký úspěch. Ve Vykáni jsem se narodil, na fotbalovém hřišti jsem vyrůstal a znám historii našeho klubu. Vím, jak klub dříve fungoval a za těch pět let se změnilo opravdu hodně. V posledních letech mi fotbal a věci s ním spojené zabírají daleko více času než dříve. Ale jsem za to rád, je to tak, jak jsem si přál. Dokázat pozvednout Vykáň z fotbalového dna o kousek výše, a to se podařilo na sto procent. Chtěl bych poděkovat všem lidem, kteří se podílejí na fungování našeho klubu, bez nich bychom to nedokázali.

Jak byste hodnotil celou vaši sezonu?
Sezonu hodnotím jednoznačně jako nejúspěšnější v historii našeho fotbalového klubu. A jsem rád, že se nám podařilo uhrát první místo, letos to bylo až do posledního kola otevřené a dramatické, o čemž svědčí pohled na tabulku.

Kdy se vaše postupová jízda zastaví?
Na to momentálně nedokážu odpovědět.

Budete hrát nejvyšší krajskou soutěž. Jak se na ni těšíte?
Na tuhle soutěž se velmi těšíme, protože poměříme síly s řadou zajímavých soupeřů a je to pro nás výzva.

O vašem týmu je známo, že vůbec netrénuje společně, hráči se připravují sami, velká část z nich hraje futsal. Budete tento model využívat v krajském přeboru?
Tento model jsme praktikovali do I. B třídy, letos už mužstvo, i když ne pravidelně, spolu trénovalo. Do nového ročníku jdeme s tím, že tým bude společně dvakrát v týdnu trénovat.

Nastříleli jste nejvíce gólů v celé soutěži. Převažuje ve vašem mužstvu ofenzivní síla před tou defenzivní?
Ano, je to o filozofii našeho trenéra Fabia Leggeriho, který chce hrát kombinační a ofenzivní fotbal. Z toho se rodí naše výsledky, kdy někdy nastřílíme spoustu gólů, ale taky nějaké obdržíme.

V týmu působili na jaře bratři Jarolímové. Počítáte s jejich službami i nadále?
Ano, počítáme s nimi i pro krajský přebor.

Budete kádr posilovat nebo si vystačíte s hráči, kteří postup vykopali?
Momentálně to vypadá, že z kádru nikdo neodejde, pravděpodobně posílíme o dva až tři nové hráče.

Jak bude vypadat vaše letní příprava?
Letní příprava pro nás začala 7. července, mužstvo bude společně intenzivně trénovat a odehrajeme několik přípravných zápasů.

Je možná ještě brzy, ale jakou roli byste chtěli hrát v nejvyšší krajské soutěži?
Chtěli bychom se pohybovat v horní polovině tabulky, ale vše se uvidí, soutěž bude opět o něco kvalitnější. Věřím, že s naším kvalitním kádrem tuto soutěž dokážeme zvládnout.

Váš herní projev je hodně sympatický, hrajete kombinačně, často na krásu. Myslíte si, že s tímto stylem hry můžete uspět také v přeboru?
Ano, věřím, že tímto stylem hry můžeme uspět i v přeboru. Náš projev souvisí s už zmiňovanou filosofií trenéra, chceme hrát pro diváky, aby se jim fotbal líbil. Hrajeme jinak než většina mužstev, o čemž nás přesvědčila I. A třída, kde se většina týmů soustředí na dlouhé nakopávané míče a ne na kombinační hru.

Střelci týmu

18 – Maxhuni
14 – Dlouhý
12 – L. Jarolím
11 – Dalekorej
6 – Šedivý, Šplíchal, Vignozzi
3 – Beneš, Lukáš, Kočí
1 – Jon, Kavka, D. Jarolím, Malý, Fülöp, Olmr

Brankáři s nulou

3 – Kosmák