Votava spolu s dalším bývalým sparťanem Vlastimilem Svobodou si jezdí do Tuchlovic kopnout už několik let, vedení je však dosud zlanařilo jen do staré gardy, kde pochopitelně hodně vyčnívali. „Nebylo jednoduché se dohodnout, protože hráč končil aktivní kariéru v Německu,“ vysvětlil předseda klubu Stanislav Šulc.

Ten ale letos v zimě musel začít řešit velké potíže na pozici stopera. Už loni odešel Dimov, teď zamířil talentovaný Scherzl na zkušenou až na Nový Zéland a navíc se Josef Andrle vrátil do mateřských Kročehlav.

Šulc tedy musel jednat a nakonec si s Votavou plácli.

Čerstvý šestatřicátník může být blyštivou posilou, každý fotbalový fanoušek ale zaregistroval během Votavovy kariéry obrovské potíže se zdravím. Ty ho přibrzdily i v Německu, kde ve Fürthu (druhá bundesliga) během dvou sezon odehrál jen tři utkání a později v Drážďanech za stejný časový úsek sedmnáct. „Já myslím, že už je v pořádku a bude i na jaře. Hodně nám pomůže,“ je přesvědčen Stanislav Šulc.

Premiéru v novém působišti si odbyde Votava vneděli nadomácím trávníku proti Příbrami, tedy v duelu dvou adeptů na postup. „Na Příbram se nám dlouhodobě nedaří, třeba se to s Votavou zlomí,“ doufá Stanislav Šulc a nevylučuje do magnetu kola ani další překvapení v sestavě.

Mohl by jím být zmíněný Vlastimil Svoboda patřící Voticím, ale to Šulc komentovat odmítl.