Další Kevin cup je minulostí. V poděbradské městské hale BIOS se uskutečnil již 24. ročník oblíbeného turnaje v minikopané. Vítězství na turnaji poprvé v historii turnaje získal Karas Team. Konečně.

Vítězem čtyřiadvacátého Kevin cupu se stal v poslední době již tradiční účastník turnaje Karas Team. Ten svoji  pouť za triumfem začal druhým místem ve skupině, o kterém rozhodla v posledním zápase potupná porážka 0:7 od Kluků z Kluku. To byla ale jeho jediná porážka. A také facka, která přišla v pravý čas.

Jeho finálový protějšek, Fusune Team, měl co se historie turnaje týče, o poznání těžší skupinu než Karas Team a přesto dokázal ve své první účasti na turnaji skončit druhý ve skupině hned za velkými favority turnaje, mužstvem hrajícím s názvem Voslové. Ti ale už po několikáté v řadě nepřešli přes brány čtvrtfinále, ačkoliv tentokrát ve skupině neztratili ani bod. Cestu jim zastavila jediná hospoda zastoupená v účastnících turnaje, hospoda U Marka. Tato družina nejprve málem nepostoupila ze skupiny, nakonec ale brala  bronzové medaile.

Dvanáct týmů, kterých se do turnaje přihlásilo, bylo rozděleno do dvou skupin po šesti. Tam se utkaly systémem každý s každým a do vyřazovacích bojů postupovaly čtyři nejlepší celky z každé skupiny a dále už se utkaly turnajovým pavoukem o pohár pro vítěze. Ten nakonec získal Karas Team, který ve finále zdolal nováčka turnaje Fusune Team.

Všechna utkání se hrála na jednou dvanáct minut, včetně těch ve vyřazovacích bojích. Pokud ve vyřazovací části nebylo rozhodnuto po dvanácti minutách, přišly na řadu pokutové kopy.

Semifinále

Karas Team – U Marka  2:1

Tyto týmy se utkaly už podruhé. Ve skupině Karas zvítězil v jednoznačném zápase 4:1, tentokrát to ale bylo naprosto vyrovnané utkání, které rozhodl pro Karas Roman Herzán deset sekund před koncem, když hlavou tečoval nahozený míč brankářem Cinkem.

Fusune  – Kluci z Kluku  5:2

Fusune se v úvodu utkání rychle ujal tříbrankového vedení, jenže Kluci z Kluku se nevzdali a dvěma rychlými brankami snížili na 3:2. Jenomže to bylo od nich vše a Fusune si poté ještě pojistil vedení.

O 3. místo

U Marka – Kluci z Kluku  2:1

V bitvě o třetí místo uspěl tým U Marka, který díky své bojovnosti dokázal všechny překvapit a porazit v posledních letech úspěšné Kluky z Kluku.

Finále

Karas Team – Fusune Team  5:1

Fusune patřili k mírným favoritům, v jejich dresu hráli fotbalisté, kteří okusili ČFL nebo nově vytvořenou juniorskou ligu. Také brzy vstřelili první gól zápasu. Od té doby stříleli branky jen Karasové. Velmi rychle odpověděl Novák a vzápětí otočil stav Herzán po chybě brankáře. V dalších pasážích hry Karas dobře bránil a z brejků ještě pojistil své vedení. Poslední branku vstřelil v poslední minutě Jan Kalina do prázdné branky a bylo rozhodnuto.

Pořadí ve skupinách

Skupina A

1. Voslové
2. Fusune Team
3. Stars Sokoleč
4. Mazáci
5. FCS Poděbrady
6. FCS Nový Bor

Skupina B

1. Kluci z Kluku
2. Karas Team
3. Hartig Team
4. U Marka
5. Čjejda
6. Vítězové

Celkové pořadí

1. Karas Team
2. Fusune Team
3. U Marka
4. Kluci z Kluku
5. – 8. Voslové, Stars Sokoleč, Hartig Team, Mazáci
9. – 12. FCS Poděbrady, FCS Nový Bor, Čjejda, Vítězové

Ocenění

Vítěz základní části: Voslové
Nejlepší hráč: Matěj Linhart (Karas Team)
Nejlepší brankář: Richard Calda (U Marka)

Vítězný tým

Karas Team: Jakub Cink (Čáslav B) – Patrik  Lambert, Jan Kalina, Michal Novák (všichni Libice nad Cidlinou), Roman Herzán (Bohemia Poděbrady), Tomáš Kubánek, Matěj Linhart, Ondřej Martínek, Vojtěch Herčík (všichni dorost FK Kolín)

Očima Kevina, hlavního pořadatele

„Letošní ročník zimního Kevin cupu se vydařil, myslím si, že tentokrát to byl nejsilněji obsazený turnaj v jeho historii. Na vítězství mohlo pomýšlet až sedm mužstev, která měla ve svém týmu výborné fotbalisty," zhodnotil turnaj hlavní pořadatel Luboš Jelínek. „Těší mě přítomnost Lukáše Hartiga, který ale nastoupil jen do jednoho zápasu vinou zranění, ale jsem rád, že to alespoň zkusil. Obrovským překvapením pro mě byl tým U Marka. Těmto turnajovým veteránům jsme to velmi přáli," smál se Jelínek. „Stejně tak jsem rád, že zvítězil právě Karas Team, kterému tímto gratuluji," dodal.
„Už teď se těšíme na letní 25. Kevin cup, který bude nejspíše konaný opět v Odřepsích," dopředu nalákal lidi muž známý pod přezdívkou Kevin. „Dále bych chtěl poděkovat všem lidem, kteří se podíleli na náročné organizaci turnaje. Bez nich by bylo těžké tento turnaj pořádat," poděkoval na závěr.