V zápase vedli hosté dva nula. První gól dali ve 24. minutě, druhý přidali čtyři minuty před poločasem. To už hrály Dymokury bez vyloučeného Tomáše Poláka. Po pěti minutách hry ve druhém dějství dostal za hrubé nesportovní chování červenou kartu domácí Marek Brtek. Zřejmě neunesl to, že jeho tým prohrává. Napadl soupeře a byl vyloučen. A pak se strhla mela.

Ale tady už se výrazně liší názory obou znepřátelených stran…

„Začal druhý poločas a asi po pěti minutách se náš hráč utkal s dymokurským hráčem. Začali se strkat a padly asi i nějaké rány. Ze střídačky hostí vystartovali dva funkcionáři na našeho hráče, kterého uzemnili. Jak oba vnikli na hřiště, rozhodčí zápas ukončil," uvedl Jaroslav Kulhánek, funkcionář seletického klubu.

Podle něj neměli pořadatelé nejmenší šanci zasáhnout a bitce zabránit. „Stáli jsme na druhé straně u tribuny. A vše se seběhlo na druhé straně. A navíc to trvalo jen asi dvě minuty," řekl Kulhánek.

Ten je z incidentu hodně smutný a zklamaný. „Hodně mě to mrzí. Já už jsem starý a tohle nemá s fotbalem nic společného. Takhle akorát odradíme naše diváky a také hráče. Rozhodně se nikoho zastávat nebudu. Ale my jsme s tím jako pořadatelé nemohli nic dělat. Uvidíme, co na to řekne disciplinární komise. Obhajovat nebudu ani našeho hráče. Byla to hromadná mela, ale jen hráčů a těch dvou dymokurských příznivců nebo funkcionářů," dodal seletický bafuňář.

Jiný pohled na věc mají v hostujícím táboře. „Celá situace, o které se bude dalekosáhle psát všude možně a probírat hodiny a hodiny na OFS a ve všech hospodách na okrese, trvala přitom včetně hromadné potyčky tak možná dvě minuty," uvedl dymokurský kapitán Martin Malát.

Ten popsal celou situaci následovně: „Hlavní příčinou problému byl domácí hráč Brtek, který udeřil pěstí do obličeje našeho hráče, a když byl vyloučený, nadával si s našimi hráči. Pak se na hrací plochu vrátil a udeřil druhého našeho hráče do obličeje opět pěstí. A pak to bylo hodně rychlé. Na seletického hráče se vrhlo několik našich hráčů a na naše hráče zase několik seletických hráčů a už byla mela," řekl Malát. „Rozhodčí ukončil zápas a situaci se dál nevěnoval a odešel. Tak jak to rychle začalo, tak to rychle skončilo. Určitě to na hřiště nepatří a já sám se těchto potyček nikdy neúčastním. Ale dokážu pochopit, že když vás někdo mlátí pěstí do obličeje, že se asi budete bránit, nebo když na to nebudou vaše síly stačit, že vám přijde někdo z týmu na pomoc. To se asi nikdo nemůže divit," má jasno dymokurský kapitán.

Incident nemusel vůbec vzniknout. To v podstatě připouští ve svém prohlášení obě strany. „Na kdyby se sice nehraje, ale pokud by vyloučený seletický hráč odešel bez problémů ze hřiště, tak se nic z toho nestalo, zápas by se dohrál a byl by klid, dodal Malát.

Hlavní rozhodčí popsal celou situaci v zápise o utkání a konec střetnutí odůvodnil takto: „V 51. minutě jsem ukončil utkání mezi TJ Seletice – FK Dymokury z důvodu vniknutí diváků na hrací plochu a následné hromadné rvačky," stojí v zápise o utkání. „K celému incidentu uvádím, že další napomínání za provinění hráčů jsem již neuděloval, protože vše se seběhlo velmi rychle a nebylo možné postřehnout, kdo se provinil proti pravidlům. Jednalo se o hromadnou rvačku všech hráčů a několika diváků, kteří svým počtem několikanásobně převyšovali počet členů pořadatelské služby."
Rozhodčí celou věc popsal důkladně, ovšem hlavně hostující strana má k tomuto vyjádření velké výhrady.

Nyní už je na Okresním fotbalovém svazu, jak celou kauzu vyřeší.