Polaban - Semice 4:0

Domácí fotbalisté byli po celý zápas aktivnější a zaslouženě dokráčeli ke třem bodům. Největší zásluhu na výhře svého týmu měl nymburský Mareš, který dal hattrick.

První gól dal Polaban ve 20. minutě, další branky přidal po změně stran. Hosté měli za celý zápas snad jedinou vážnější šanci, ale Koštíř se z gólu radovat nemohl. Navíc dohrávali hosté v deseti, protože se jim postupně zranili tři hráči a devět minut před koncem odstoupil ještě Bříza.

Semicím chyběl Semecký, shodli se trenéři

Očekávané okresní derby krajského přeboru mezo nymburským Polabanem a Semicemi se stalo jasnou záležitostí domácích fotbalistů. Nymburk porazil soka 4:0.

Velkou měrou se o to zasloužil Pavel Mareš, který nasázel hattrick. „To je slušný počin. Ale ještě tři góly mohl dát. Náš problém je, že málo střílíme,“ uvedl po utkání Milan Kormaník, trenér Polabanu.

„Marešovi zápas vyšel. Ale měl to ulehčené tím, že jsme hráli špatně ve středu obrany, kde soupeř dostával hodně prostoru,“ naštvalo semického kouče Miroslava Vlka.

Právě ve středu semické obrany chyběl Tomáš Semecký, který stál kvůli žlutým kartám. „Chyběla nám tam jeho zkušenost, Tomáš čte výborně hru,“ hlesl Vlk.

Nymburský kormidelník přizpůsobil taktiku faktu, že Tomáš Semecký bude sokovi chybět. „Je to tak. Chtěli jsme hrát kolmé balony, které soupeř těžko zastavoval,“ řekl Kormaník. „Naše vítězství bylo zasloužené. Snad jsme částečně napravili utkání s týmem Úval,“ řekl trenér vítězného mužstva, který musel v poločase zvýšit hlas. „Po poločase jsem moc spokojený nebyl. Ale nakonec jsem musel být spokojený s výhrou,“ radoval se Kormaník.

S tím souhlasil i jeho protějšek na lavičce Semic. „Do první branky jsme ještě hráli dobře. Ale pak byl Polaban jasně lepší. Jak už jsem řekl, hráli jsme špatně ve středu obrany. Sami jsme Nymburku pomohli ke gólům, hodně jsme mu to usnadnili,“ zlobil se na hráče semický lodivod.

Branky: 20., 65.a 68. Mareš, 57. Soukal. Rozhodčí: Garaja. ŽK: 2:2. Diváci: 250. Poločas: 1:0.

Polaban: Doležal – Navrátil, Košvanec, Ott, M. Novotný – Friedel, Pěnička, Havrda, Sporiš (81. Kubín) – Mareš (85. Šafránek), Soukal (68. Břetenář).

Semice: Poborský (74. Vacek) – Novák, Farkaš, Bříza, D. Houška (63. Kapička) – Kupka, J. Semecký, Bošina (46. Holan), M. Bubeník – Janáček, Koštíř.