Jubilejní třicátý ročník turnaje se na hřišti v pražských Ďáblicích (ulice Štěpničná) odehraje od 12. ledna do 23. února 2019. Každý z osmičky účastníků za tu dobu stihne sedm zápasů. Stejně jako v předešlých ročnících se hraje systémem každý s každým.

Počet středočeských účastníků proti loňsku o jednoho klesl. Místo Vykáně a Českého Brodu se na startu nově objevují Zbuzany opírající se o nadstandardní počet bývalých ligových hráčů.

„Turnaj má svou kvalitu a historii. Doufám, že uděláme i nějaký dobrý výsledek,“ hlásí k přihlášce trenér Zbuzan Jaromír Jindráček. „Bez větších starostí máme zaručené kvalitní soupeře na kvalitní umělce a nemusíme shánět prakticky žádné přáteláky,“ kvituje stejně jako řada ostatních.

Těsně druhý tým podzimu v divizní skupině B tak dostane možnost poměřit se i s účastníky třetí ligy, které by se v případě úspěšného jara podle slov bývalého ligového záložníka Jindráčka nejspíš nebránil.

Zápy naposledy?

Obhajovat prvenství, a tedy usilovat o dvacetitisícovou prémii rovnající se výši startovného, přijedou na Meteor Zápy. Pokud dotáhnou svůj desetibodový náskok a potřebné náležitosti k vytouženému postupu do FNL, šlo by o jejich poslední účast na turnaji. Profesionální kluby totiž pořadatelé vzhledem k jejich nabité termínovce ani nezvou.

Chybět nebudou ani někteří soupeři podzimního lídra ČFL – Králův Dvůr či nováček z Radotína. Ke stálicím startovního pole pak patří divizní Kladno, Hořovicko, pořádající Meteor Praha a jeho velký rival – Admira.

„Turnaj, který je svým třicátým ročníkem podle mě nejstarší v Čechách, nevím jak na Moravě, se nám i letos podařilo velmi kvalitně obsadit,“ potvrzuje neutuchající zájem ředitel turnaje Pavel Stehlík, podle kterého i tentokrát dali na Meteoru přednost kvalitě před kvantitou. Akce i proto vyvrcholí už dva týdny před startem mistrovských soutěží, aby si generálky mohli trenéři plánovat zcela podle svého gusta.

Program 1. kola (12. ledna): Admira Praha – Kladno, Radotín – Zápy, Hořovicko – Zbuzany, Meteor Praha – Králův Dvůr.

Sigma prohrála s Mladou Boleslaví 0:4. Zápas řídila sudí Jana Adámková
Žena s píšťalkou. Adámková zvládla ligový zápas v klidu
Utkání 28. kola druhé fotbalové ligy (Fortuna národní liga): Baník Ostrava vs. Baník Sokolov, 13. května v Ostravě. Střídání, Dyjan Carlos De Azevedo a Jakubov Alexander.
Konec zdržování? Fotbal uvažuje o změně pravidel