Zápský Michal Mašek se dostal do rukou disciplinárky zhruba po roce. V Domažlicích, kde jeho tým ztratil úvodní vedení a nakonec prohrál jasně 1:4, na něj ve druhém poločase byly moc některé momenty v rozhodování sudích.

„Proběhla mezi námi nějaká komunikace v emocích. Nic neobvyklého, takový normální stav,“ vrátil se už zcela klidný šéf zápské lavičky k situaci, kterou doprovodil nakopnutím kuželu ohraničujícího technickou zónu. Bez předešlého varování byl sudími nemilosrdně odeslán na tribunu.

Jelikož si vystačil bez sprostých slov, vyplnilo se mu očekávání trestu při spodní hranici, tedy shodný s minulým. Tehdy ho na lavičce ve dvou duelech zastoupil otec František, který je manažerem klubu.

Viktorie Olivová (uprostřed).
Kolínští plavci získali na republice tři medaile

„Samozřejmě to není ideální. Potřebuji být nyní co nejvíce s týmem, protože se z té krize musíme dostat. Všechno teď jde proti nám,“ poznamenal Mašek, jehož tým prohrál tři ze čtyř jarních zápasů a klesl v tabulce ze čtvrtého na deváté místo.

S nepříznivými výsledky pak roste nervozita. „Celkově se nám nedaří a atmosféra není ideální. Všichni to prožíváme, takže jsem reagoval trochu podrážděně. Jinak jsem klidný člověk. Samozřejmě to pak mrzí,“ vyjádřil se Michal Mašek, který navíc dostal osmitisícovou pokutu.

V Domažlicích přitom hosté z Prahy-východ rozehráli zápas slibně. Z jednobrankového vedení ale nevytěžili nic. „Nehráli jsme špatný zápas, ač výsledek vypadá jasně. Na šance jsme byli lepší. Za stavu jedna nula jsme měli další, ale nelepí nám to. Pak dostali ze dvou trestných kopů z hranice vápna, které byly i důvodem mého sporu s panem rozhodčím,“ popsal Mašek, co předcházelo porážce i jeho vykázání.

Matěj Zmátlo získal dvě zlaté medaile.
Kolín má mistry republiky ve střelbě. Titul získali Zmátlo a Neumanová

Pouhé dva body z dvanácti možných pak připisuje ne úplně povedenému doplnění mužstva v zimní pauze. „Dost hráčů nám odešlo a s nimi i kvalita. Nemá cenu si nic nalhávat. Někteří, co přišli, ještě nejsou adaptovaní. A ani ti, co jsou u nás déle, nemají aktuální formu.“
Na libišského Petra Pálku byla disciplinárka o tři tisícovky shovívavější, zaplatit má tedy pět tisíc, na lavičku nesmí rovněž dvě kola.
Trenér se zkušenostmi z nejvyšších soutěží se pustil do křížku s rozhodčím ve druhém poločase utkání ve Velvarech (hosté prohráli 1:5). Neodpískání zákroku brankáře Slovanu na jednoho z libišských hráčů (poté musel pro zranění vystřídat) nadzvedlo devětašedesátiletého kormidelníka natolik, že si to namířil rovnou na hrací plochu…

… s otázkou, proč rozhodčí nepískl penaltu a neudělil brankáři červenou. Jen několik chvil předtím už sudí hostující lavičku zklidňovali. Marně. „Rozhodčí se ani nezajímal o to, jak vážně je náš hráč zraněný, ale šel s námi diskutovat k lavičce,“ štvalo Pálku. „Utkání bylo tendenčně řízené, nedalo se to jen tak přejít. Podobný způsob rozhodování jsem během kariéry nezažil. Jsem znechucený,“ trval i několik dní po utkání na svém.

Pro bývalého hráče, jehož vrcholem bylo roční působení v tehdy druholigové pražské Spartě, jde o vůbec první osobní zkušenost s fotbalovou disciplinárkou.

TAKTO fotbalisté Boleslavi v úterý slavili postup do semifinále MOL Cupu. Vydrží jim dobrá nálada také po utkání na Dukle?
Pražský soupeř, jarní radost. Potvrdí to Bolka i proti Dukle?

„Ve své kariéře jsem nikdy nebyl vyloučený a zakládal si vždy na férovém způsobu hry. O to víc by se měli pánové na Strahově zamyslet,“ uvedl Pálka, podle kterého jsou odrazem rozhodování zápasu i tři zranění v jeho mužstvu. „Rozhodčí netrestal fauly domácích, pouze naše.“

Jedním z potrestaných hostů byl hostující Marek Malák, vyloučený už v 15. minutě. V jeho případě trenér přehodnotil své původní hodnocení a uznal, že přišlápnutí soupeře bylo na kartu. „Ale podle mě jen na žlutou,“ řekl trenér.

Jenže zimní posila inkasovala stopku na čtyři zápasy. Pro Libiš další důkaz o tom, že jim na jaře není přáno. „My jsme smíření s tím, že sestupujeme, a chceme dohrát soutěž důstojně. Myslím, že není zapotřebí, aby se utkání takhle posuzovala,“ vzkázal Petr Pálka, kterého proti Novému Boru a v Neratovicích zastoupí na lavičce asistent Václav Havel.

Kladno volejbal cz - Dukla Liberec 3:1, EL volejbalu, play off, semifinále, Kladno, 30. 3. 2017
Paráda, volejbalisté mají mečbol!