Po zápase ve Velimi, který přímým přenosem přenášela Česká televize, jste v dalších třech střetnutích nevstřelili ani jediný gól. Co se stalo?

To bych také rád věděl. Není nám nic platné, že nastřelujeme brankovou konstrukci několikrát za utkání, i to, že se do šancí dostaneme, když nejsme schopni vstřelit branku. To je jeden z rozdílů oproti týmům pohybujícím se v tabulce kolem nás. Vypadá to, že nemáme potřebnou kvalitu. Pevně ale věřím, že hráči fanouškům i nám ve zbývajících zápasech dokáží, že se v tomto tvrzení pletu.

Berete to nyní tak, že vám ten televizní zápas ublížil?

Vůbec ne! Stále to považuji za skvělou reklamu poděbradského fotbalu.

Ilustrační foto
Kam na fotbal

V průběhu televizního přenosu několikrát zaznělo, že by takové přenosy mohly mít vliv i na větší příliv dětí do fotbalu. Pocítili jste to v Poděbradech?

Každá pozitivní reklama fotbalu je výborná věc. Vystoupení našeho týmu v televizním utkání bylo jedním z těch kroků, které vedou i ke zvýšení zájmu o fotbal u dětí. Dalším krokem je snaha zmodernizovat zázemí našeho areálu a tím i podmínek pro trénováni. Tím nejpodstatnějším ovšem je vynikající práce všech našich trenérů působících u mládežnických týmů.

V létě chystáte na vašem stadionu dva turnusy fotbalové školy Václava Kadlece. Co přípravy obnášejí?

Celý kemp zajišťuje agentura, která má s pořádáním těchto akcí zkušenosti. My jsme moc rádi, že se nám podařilo tuto akci rozjet a dotáhnout do konce. Všichni účastníci se mají opravdu nač těšit. Veliké díky za uskutečnění fotbalové školy patří Bořku Dočkalovi.

Počítáte s tím, že se po kempu přihlásí k fotbalu další děti?

To je přesně typ projektů, který přílivu dětí určitě pomůže.

Ilustrační foto
Ostrá přivítá také zahraniční týmy

Máte v klubu spoustu družstev od nejmladších přípravek, přes žáky a dorost. Jak se vám daří vše zvládat po finanční stránce? To musí být hodně náročné…

Citlivé téma… Náročné to určitě je. Musím však zmínit, že díky vynikající spolupráci s vedením města Poděbrady se nám daří zajistit rozpočet především na činnosti spojené s fungováním mládeže a údržbou areálu. Bez podpory města by klub naší velikosti fungoval jen stěží.
Další finanční prostředky sháníme od našich obchodních partnerů, kteří v drtivé většině bohužel nejsou z Poděbrad a okolí.
Přístup většiny zástupců místních, především velkých firem mě mrzí. Přijde mi poněkud „pasivní". U některých to dokonce vypadá, že jim je sport, potažmo fotbal, v Poděbradech lhostejný. To v pořádku určitě není.
Věřím ale, že až budeme dělat rozhovor na toto téma příště, budu pozitivnější a třeba se náš klub již bude pyšnit novým generálním partnerem z řad některé místní tradiční firmy.

Spousta klubů na okrese začala klást větší důraz na výchovu mládeže. Je to cesta, jak třeba ušetřit peníze za přestupy hráčů z jiných klubů?

Rozhodně ano! My jsme v klubu nastavili systémový proces trénování dětí a mládeže. Naše trenéry metodicky vede profesionální trenér mládeže a musím říct, že vše funguje na výbornou. Kvalitní práce s dětmi a jejich výchova pro dospělý fotbal je velmi důležitou prioritou našeho klubu.

Nespeky v krajském poháru vyřadily Vykáň a zahrají si semifinále.
Druhý tým kraje v poháru končí, dál prošly i Libčice