Za sebou má několik ligových štací. Tou nejdelší a asi nejúspěšnější je Mladá Boleslav. V jejím dresu odehrál osmapadesát střetnutí a dal tři góly. Zahrál si za Blšany, Čáslav, České Budějovice, Kladno, Ústí nad Labem, Kratonohy nebo Kolín. Právě v Kolíně strávil dvě sezony. Plánoval, že kariéru ukončí v rodných Třech Dvorech, kde si už také zakopal. Pak ho ale zlákaly Pečky.

A tak jsou s jeho přítomností pochopitelně spokojeni. „Myslím, že jsou tady v Pečkách rádi, že tady s námi hraje,“ uvedl Brunclíkův spoluhráč Krištof Pikner. A pochvaluje si také jeho přínos na hřišti. „S ním se musí hrát každému dobře. Výborně udrží míč, pořád hledá fotbalová řešení a diriguje hru. Je vidět, že hrál na té nejvyšší úrovni, má přehled a nám se s ním hraje dobře,“ uvedl Pikner.

První gól dal technický středopolař, jemuž neřekne nikdo z kamarádů nebo spoluhráčů jinak než Bruno hlavou. A to zrovna jení jeho doména. „To sice není, ale dobře si naběhl na centr a navíc zůstal úplně sám,“ popsal první trefu utkání Krištof Pikner.

Z basketbalového utkání play off NBL  Kolín - Ústí nad Labem (86:94 pp)
FOTO: Vypadalo to na pohodovou výhru, facka přišla v prodloužení

Jeho podíl na výkonech týmu si pochvaluje i pečecký trenér Zdeněk Buřič. „Určitě je důležité mít v týmu takového hráče. V poslední době nám ze sestavy vypadli zkušení hráči a po trestu se do sestavy vrátil i David. Je to režisér hry, má výborný výběr místa a výbornou koncovku. A jeho silnou stránkou jsou také standardní situace. Proti Liblici sice ze standardky neskóroval, ale umí je skvěle,“ pochválil zkušeného borce kouč. „A je pravda, že góly hlavou u něj nejsou časté,“ přidal Buřič.

Hráč jeho kvalit a fotbalových zkušeností je pro Pečky osobností a pro celou soutěž výrazným zpestřením. „Jeho zkušenosti jsou stoprocentní, mladým hráčům ukazuje, jak se má fotbal hrát. Máme v týmu mladé kluky a pro ně je to velký přínos a velká škola. Jsem rád, že Davida v mužstvu máme. Je to dirigent a mentor, pro nás navíc důležitý hráč,“ dodal pečecký trenér.