Hlasovat je opět možné pomocí papírových kuponů vystřižených z novin nebo po internetu.

Soutěžní kupon pro dané kolo hry najdete v tištěném vydání Deníku vždy od pondělka do středy.

A tady jsou základní pravidla Tip ligy

V čem je podstata hry?
Jde o to, aby soutěžící správně natipoval co největší možný počet z deseti vybraných fotbalových utkání, které se objeví na tiketu pro dané kolo. Tipovat se může pouze: 1 – výhra domácích, 0 – remíza, nebo 2 – výhra hostů. Tikety s dvojtipy budou brány jako chybné a nebudou započítány.

Kdo se může Tip ligy zúčastnit?
Každý fanoušek fotbalu, který dovršil plnoletosti, tedy 18 let. Pokud některou z cen vyhraje soutěžící mladší, nebude mu cena předána. Hrát můžete pouze na své pravé jméno, přezdívky nebudou zaevidovány, falešná jména zjistíme a i v průběhu hry z průběžného pořadí vymažeme. Tip ligy se nesmějí zúčastnit zaměstnanci VLM, ani jejich rodinní příslušníci.

Jak se do hry zapojit?
Vždy od pondělka do středy vyjde v Deníku kupon, který vystřihnete, vyplníte na něm potřebné údaje a do pátku jej doručíte do redakce Nymburského deníku (Palackého třída 78/40), kde bude připravena speciální schránka. Kupon musí být v redakci do pátku do 14 hodin. V Nymburce, Poděbradech, Litoli, Městci Králové a Sadské jsou navíc další sběrná místa, kam je kupon nutné doručit vždy do čtvrtka do zavírací hodiny daného podniku. Jedná se o restauraci Na Tarase v Nymburce, Sport bar RZ v Nymburce, Restauraci u Pařízků v Městci Králové, Sportbar v Palackého ulici v Poděbradech, restauraci Husarka v Sadské, restauraci Dallas v Litoli.
Samozřejmě se můžete zúčastnit soutěže i v ostatních redakcích středočeských Deníků.
Každému tipujícímu bude přiděleno startovní číslo, které nalezne ve středečním vydání Deníku, kdy budou vycházet průběžné výsledky. Toto číslo potom bude používat po celou dobu trvání soutěže. Číslo je nutné uvádět na tiket.

Soutěž týmů
Nově jsme spustili soutěž čtyřčlenných týmů. Ten, kdo má zájem, je v Tip lize zaregistrován a sežene si tři vhodné spoluhráče, vytvoří tým a jeho název (který si sami libovolně zvolíte) všichni čtyři hráči vepíší čitelně na jakékoliv místo kuponu. I vítěz soutěže týmů se může těšit na zajímavou cenu.

Hodnocení
Za každý správně natipovaný zápas získá tipující dva body, za špatně natipované utkání o jeden bod přijde. Za celý tiket tak můžete nahrát až dvacet bodů, ale také minus deset, když neuhodnete ani jeden zápas. Pokud se některý z vybraných zápasů neodehraje, nedohraje či odehraje již před víkendem, získávají za něj všichni tipující nula bodů.

Dva body navíc
I na podzim budou 2 bonusové body pro každého hráče, který spolu s tipy odevzdá i speciální číselný kód otištěný v Deníku. Tento kód mohou vložit do svého tiketu i hráči na webu.

Co bude rozhodovat při rovnosti bodů v jednotlivých kolech?
Jako první rozhodující faktor budeme brát takzvanou Supertrefu, v níž budete tipovat celkový součet všech branek, které padnou v deseti vybraných utkáních pro každé kolo. Pokud budou mít dva nebo více tipujících shodný počet bodů a ani jeden netrefí Supertrefu, rozhodne bližší tip skutečnému počtu vstřelených branek (tzn. pokud Supertrefa bude např. 20, první čtenář tipne 19 a druhý 22, získá cenu první tipující, protože byl blíže). Pokud by se daní tipující přiblížili Supertrefě stejným rozdílem, přistoupíme na pravidlo první chyby. To znamená, že u tiketů těchto tipujících půjdeme chronologicky odshora dolů a tiket, který bude mít první chybu, vypadává ze šance na cenu v daném kole. Pokud se budou tikety shodovat i v chybně tipovaných zápasech, určí pořadí v kole nižší přidělené startovní číslo.

Co bude rozhodovat o prvních místech při rovnosti bodů v dlouhodobé soutěži?
Během soutěže to v celkovém pořadí bude vyšší počet bodů získaných v posledním kole. Pokud se sejde více tipujících se stejným počtem bodů v konečném pořadí, bude rozhodovat lepší výsledek ve 13. kole, případně sestupně až do rozhodnutí.

Jak dlouho soutěž potrvá?
Celá soutěž bude mít celkem třináct kol. Tipuje se od srpna do listopadu, tedy v celém průběhu podzimní okresní fotbalové sezony. Předání cen nejlepším tipujícím proběhne do čtrnácti dnů od ukončení posledního kola Tip ligy.

Přejeme všem soutěžícím hodně štěstí a zábavy!