Sokoleč bude na dálku bojovat s Ostrou o první flek. V čele má sice náskok pěti bodů, ale Ostrá má odložený zápas v Sadské k dobru.

Právě lídr skupiny C ztratil v dosavadním průběhu podzimní sezony pouhých pět bodů a na kontě má pětadvacet bodů. Libice je na tom podstatně hůř, po vyrovnané bilanci tří výher a stejného počtu remíz a porážek má bodů dvanáct. Doma se jí ale celkem daří, zatím zde neprohrála. „Byli bychom rádi, kdybychom zase neprohráli. Ale čeká nás velice silný soupeř, toho jsme si vědomi. Mohl by to ale být dobrý zápas," přemýšlí nahlas manažer libického klubu Miroslav Tomáš.

Naplno bodovat budou chtít ale také hosté. „Jedeme hrát na vítězství," burcuje své svěřence hrající trenér Sokolče Marek Soukup. „Ještě ale uvidíme, jak to dáme dohromady. Hraje se dopoledne a někteří jsou v práci. Jsou tam asi dva otazníky," řekl Soukup.

Sousedské derby bude rozhodně také hodně zajímavé. Ostrá má sice dvacet bodů, ale Lysá příliš nezaostává, má jen o čtyři body méně. A navíc – je to derby jako hrom. Ostrá  hraje sice výborně, ale také není doma stoprocentní. Už remizovala a prohrála.

Kdy se hraje

Libice n. C. – SK Sokoleč (sobota 10.30, hřiště Libice)
Ostrá – Slovan Lysá n. L. (sobota 14.00 – hřiště Ostrá)