Polepy – Sokoleč 2:0

„Jsme rádi za vítězství. Teď můžeme jít v klidu slavit," řekl po utkání kapitán Polep František Suchánek.

Souboj dvou dosud neporažených týmů přilákal do ochozů slušnou diváckou kulisu. Kolem hrací plochy se tísnilo 180 diváků. A ti viděli vítězství domácích.

To jim zajistili svými brankami kapitán Suchánek a nejlepší střelec mužstva Javorek. „Sokoleč je kvalitní tým a má kvalitní hráče. Toho jsme si byli vědomi. Na jaře to byl asi nejtěžší soupeř," uvedl trenér Polep Bohuslav Mokříž.

„Do zápasu jsme vstoupili dobře. Prvních pětadvacet minut jsme měli víc ze hry. Vytvořili jsme si minimálně dvě gólový příležitosti, které jsme ale neproměnili. Bohužel druhou polovinu první půle měl víc ze hry soupeř. Taky si vytvořil pár šancí, naštěstí pro nás nedal. My jsme na konci první a především pak ve druhé půli hrozili zejména ze standardních situací. Těsně před odchodem do kabin dal Suchánek vedoucí gól. V momentě, kdy jsme dali druhý gól, bylo o zápase rozhodnuto. Za stavu 2:0 jsme si věřili, že už to nepustíme," uvedl trenér Polep Bohuslav Mokříž.

„Vítězství nad Polepy nás mohlo posunout na první místo v tabulce, ale zápas roku jsme na půdě lídra nezvládli. Domácí začali velmi aktivně a již ve druhé minutě mohli otevřít skóre, ale naštěstí Kun byl na místě. My se do hry dostávali pomalu, ale zhruba od dvacáté minuty se hra opticky vyrovnala a do konce poločasu jsme byli asi i lepším týmem. Bohužel jsme vedle nepřítomných hráčů základního kádru Švába a Němce museli střídal ještě zraněného Auera a ve druhém poločase i Radka Finka, což bylo samozřejmě velké oslabení. Polepy hrozily dlouhými nákopy, které jsme ale dokázali eliminovat, ale jejich standardní situace nám dělaly problémy. Po jedné z nich jsme dostali gól do šatny a prohrávali tak 0:1, neboť střela Pěkného skončila těsně vedle a hlavička Finka jen na tyči. Druhý poločas byl vyloženě vyrovnaný, hrálo se od vápna k vápnu a především se bojovalo. Bohužel náš Müller v 57. minutě ztratil míč a výborně hrající Kmoch dokázal míč připravit do šance pro nejlepšího domácího střelce Javorka, pro kterého nebyl problém zvýšit na 2:0. My se sice dožadovali faulu na Půlpána, který se ještě snažil Javorka v šanci přehrát, ale v této reklamaci jsme u rozhodčího neuspěli. Polepy se pak zatáhly a soustředily se především na ubránění výsledku. My jsme až do konce zápasu měli více ze hry, ale břevno Pěkného a hlavička Šťastného za zády domácího brankáře neskončily. Na závěr musíme sportovně uznat, že náš výkon nebyl optimální, útočníci se neprosadili a v závěrečné křeči si to Polepy zkušeně pohlídaly," řekl po utkání hrající trenér Sokolče Michal Škopek.

„Za lajnou je to jiný. Ale když kluci dali na 2:0, bylo to dobrý. Zápas zvládli perfektně," pochválil spoluhráče nemocný polepský Müller.

Polepy i bez svého špílmachra, který měl v poslední době vynikající formu, dokázaly největšího soka porazit. Nyní se mohou těšit na I. A třídu.

Branky: 45. Suchánek, 58. Javorek. Rozhodčí: Benák. ŽK: 2:2. Diváci: 180. Poločas: 1:0.
Polepy: Černý – Macháček (57. Sejpal), Suchánek (84. Zelenka), Kalivoda, Rak – Hejduk (46. Dittrich), Kmoch (86. Stojka), Linhart, Böhm – Slezák, Javorek.
Sokoleč: Kun – Müller (76. Zemanec), Šťastný, Hruška, Radek Fink (66. Škopek) – Pěkný, Vodvářka, Kozel, Auer (15. Půlpán) – Doubek, Roman Fink.

VLADIMÍR MALINOVSKÝ

RENÉ VOLF