PODĚBRADY – JÍLOVÉ   1:1

Souboj o poslední místo nakonec vítěze neměl. Přestože domácí měli k výhře o poznání blíže.

K tomu, aby se dostali na koně, jim pomohl výstavní vlastní brankou Čmelík. Ten si nevšiml vybíhajícího brankáře, poslal mu malou domů a míč skončil v síti – 1:0. Po půlhodině hry mohl navýšit skóre Buryánek, ale jeho parádní rána skončila na tyči a s dorážkou si Voříšek neporadil.

Osudnou se domácím stala 67. minuta. Po akci Holého pálil z dobré pozice Káninský, ale mířil jen do obránce. Hosté podnikli rychlý výpad, Nevrlý se dostal za obranu a s koncovkou naložil na výtečnou – 1:1. Pro Poděbrady to byla pořádná sprcha.

V závěru se situace málem opakovala. Káninský střílel z velkého úhlu a brankáře Pokorného nepřekonal. Ihned z protiútoku šel sám na Podrázského znovu Nevrlý, tentokrát jej poděbradský gólman vychytal a uchránil tak Bohemii od pohromy.

Situace Poděbrad je i tak hodně vážná. „Byl to zápas o šest bodů a čekal jsem, že ho zvládneme," uvedl po utkání poděbradský Jan Jirásek, který nemohl kvůli čtyřem žlutým kartám nastoupit.

Branky: 22. vlastní Čmelík – 67. Nevrlý. Rozhodčí: Košťálek. ŽK: 2:0. Diváci: 100. Poločas: 1:0.
Bohemia Poděbrady: Podrázský – Hruška, Kubánek, Suchánek, Billý – Buryánek, Rulc, Holý, Novák (57. Martínek) – Káninský, Voříšek (81. Helmich).
Jílové: Pokorný – Nevrlý, Hanuš (53. Novák), D. Vostárek, Janošov – Čmelík, Topol (81. Malknecht), Řípa, Buchar – Štědrovský, Machýček (90. M. Vostárek).