Kouč Leggeri: S Davidem
jsme hráli ještě líp

U vítězství vykáňské Čechie byl poprvé i fotbalista prostřelý německou Bundesligou David Jarolím. „Bylo určitě hodně znát, že tam byl David. Hráli jsme ještě líp než předtím bez něj. Byl to těžký zápas, ale naše kvalita byla hodně znát a v tom nám David pomohl," uvedl trenér Vykáně Fabio Leggeri.

Vykáň proti svému soupeři rozhodla ve druhém poločase, kdy dala tři branky. „V prvním poločase jsme hráli docela dobře, ne úplně optimálně. Šance tam byly a byla trošku smůla, že to bylo jen jedna jedna, protože šance jsme měli. Ve druhém poločase jsme dali brzy gól, oni hru otevřeli a měli jsme víc míč. Uprostřed máme Lukáše Jarolíma a Davida a to je na tuto soutěž velká síla," řekl Leggeri.

I na straně hostí byli ligisté. Hru z pozice stopera dirigoval Zoubek, který dal navíc z trestného kopu jediný gól hostí. „Tohle je soutěž, kde bývalí ligisté hrají hodně. Spíš to jsou divizní týmy než na I.A třídu. Hráči si pak dávají míč do nohy a takový fotbal se pak nevidí třeba v krajském přeboru nebo divizi. Často se pak vidí krásný zápas. U nás bylo hodně znát, že hrál David," znovu zmínil jméno nové akvizice vykáňský trenér.

Jeden gól domácích dal právě David Jarolím. Z pokutového kopu. „U nás je automatické, že když přijde nový hráč, hned jde kopat penaltu. Takže měl povolení, u nás to takhle funguje," smál se po zápase Leggeri.

Poříčany měly problémy
s překonáním obrany

Poříčany daly jediný gól zápasu až v poslední minutě. A navíc z pokutového kopu. To jim však přineslo tři body. „Zápas s velice kvalitním týmem hostů byl především o zajištěné obraně. My jsme se v prvním poločase nedokázali dostat do nějakého souvislého tlaku s náznakem šance," hodnotil první půli manažer poříčanského klubu Václav Kupr. „Druhý poločas už byl z naší strany lepší, ale i tak jsme měli problémy s překonáním hostující obrany. V posledních deseti minutách jsme dokázali soupeře zatlačit na jejich polovinu a v závěru rozhodnout o výsledku utkání," řekl po výhře manažer Kupr.

Obrovské chyby Unionu
se stále opakují

Ne a ne se chytit. Fotbalisté Unionu Čelákovice opět prohráli, na jaře na první vítězství stále čekají. A zatím získali pouhý jeden bod. Nedočkali se ani v utkání s Velimí. „Je to pořád stejné," ulevil si sekretář čelákovického klubu Milan Šikl. „Rozhodly prostě naše hrubé chyby. Každý zápas se to opakuje," kroutil nevěřícně hlavou sekretář Unionu.

Domácí prohrávali po deseti minutách, pak udělali další chybu a bylo to nula dva. „To si hráč mohl dát u góla pivo," řekl Šikl. Skuhravý sice snížil, ale šance na bodový přírůstek zhatila další hrubice. „Takhle to nejde. Stále jen čekáme, jak budou hrát ostatní soupeři. To není řešení. Navíc zbývá do konce ještě hodně kol," dodal rozladěný Milan Šikl.