V 19. kole soutěže nebodoval ani jeden celek. Polaban Nymburk prohrál na svém trávníku s Benátkami nad Jizerou 0:2. „Soupeř byl asi fotbalovější. Ale kromě dvou branek a dvou dalších nebezpečných situací nic neměli. My jsme tam měli tři brejkové situace, které volaly po gólu a ten zápas mohl dopadnout úplně jinak. Soupeř si za aktivitu a větší držení míče výhru zasloužil," uvedl po zápase nymburský kormidelník Radek Kulhánek.

Jeho tým ale nevystřelil přímo na bránu ani jednou. „To mě trošku mrzí. Nepředpokládal jsem, že se bude mužstvo bát. Z mého pohledu byly Benátky průměrný tým, uhrají to hlavně zkušeností. Mě oslovil jedině hráč Buryán," vyprávěl Kulhánek.

Semice padly po vysoké porážce 1:7 od Libiše na samé dno tabulky. „Předvedli jsme katastrofální výkon v obraně, bylo to stejné jako v předešlých zápasech. Pořád se to opakuje. Pokud se hráči nechytí za nos, bude to špatné," řekl k zápasu vedoucí semického mužstva Miroslav Čepelka.

Jeho tým hrál ještě v 55. minutě nerozhodně 1:1. Pak ale dostali hosté druhý gól a tím začala kanonáda Libiše. „Od této doby to bylo špatné, trapné, ostudné. Dělali jsme chybu za chybou, domácí trefili ještě třikrát konstrukci brány," nešetřil kritikou Čepelka.

Hosté kupili chyby už v prvním poločase, ale ještě z toho vyvázli. „Soupeř to netrestal. V poločase jsme si říkali, že by se dalo něco uhrát," řekl vedoucí týmu.

Na lavičce Semic byl jako hlavní trenér Jaroslav Havránek. „Otázka nového trenéra se bude ještě řešit. Uvidíme, jak to dopadne," nechtěl být konkrétní Čepelka.

Špatně dopadl také Union Čelákovice na půdě čáslavské rezervy. Dostal čtyři branky a sám se netrefil ani jednou. „Za čtyřiadvacet minut to bylo o tři góly. Po dvou brejcích a penaltě to bylo tři nula," smutnil sekretář čelákovického klubu Milan Šikl.

Až potom se hosté dostali do několika slibných příležitostí, ale ani jednou se z gólu neradovali. Šance jsme měli. Některé jsme určitě měli proměnit. Možná by to pak skončilo pět čtyři pro nás," vypočítával Šikl.

Hosté měli problémy se sestavou. Chyběli Magada, Dalekorej, Nový. Na kraji obrany tak musel zaskočit brankář František Skuhravý. „Myslím, že to tam odmydlil. I když v závěru toho měl dost. Musel hrát proto, že dorostenci měli ranní zápas v nohách," vysvětlil Šikl.