Vladimír Malinovský strávil na lavičce Libice téměř čtyři roky. Za tu dobu se mu podařilo s týmem postoupit z okresního přeboru do I. A třídy. Nyní ale kývl na nabídku vést sousedy z lázeňského města, jejichž tým nastupuje o třídu níž a kam následuje manažera Miroslava Tomáše. Ten byl zvolen do nového výboru poděbradského klu­bu.

„V Libici jsem svou činnost ukončil z vlastního rozhodnutí. Mrzí mě to, ale měl jsem k tomu osobní důvody. Až poté jsem si ze dvou nabídek vybral Poděbrady," nešlo podle Miroslava Tomáše mezi oběma oddíly o nic předem plánovaného či domluveného, i když to tak může vypadat. Svému následovníkovi prý poskytl čas, než sám oslovil i trenéra Malinovského a některé hráče. „Jsem rád, že to tak dopadlo," neskrývá spokojenost nad pokračováním osvědčené spolupráce a také nad tím, že nad Cidlinou dali na jeho doporučení, aby Libici převzal trenér Vondra, který v loňském roce vedl právě Bohemii.

Trenér Malinovský přiznal, že v jeho případě šlo o hodně těžké rozhodování. „V Libici jsem zažil parádní sezony. Všem chci tímto za spolupráci poděkovat. A je mi také jasné, že někteří lidé byli naštvaní, že odcházím. Ale takový je fotbalový život. K Bohemii mám vztah, dlouhá léta jsem tu hrával a také jsem zde začal trenérskou kariéru. Je to pro mě nová výzva," uvedl ke svému přestupu Vladimír Malinovský.

Opačným směrem tak míří trenér Luboš Vondra s manažerem Radkem Holubem. Ten potvrdil, že na trase Libice – Poděbrady dojde i k přesunu některých hráčů. „Za svou osobu mohu zodpovědně říct, že fotbal v Libici s odchodem pana Tomáše nekončí a bude se tam hrát i nadále," dodal Radek Holub.

Trenér Vondra převzetí celku zimujícího na šestém místě B skupiny I. A třídy potvrdil. „Původní poděbradské vedení mi po skončení smlouvy řeklo, že končím. Po nějaké době se ozval pan Holub a předběžně jsme domluveni, že start jarní sezony uděláme v Libici společně," sdělil kouč, který po loňském příchodu z béčka Viktorie Žižkov nejdříve tým z lázeňského města půlroku zachraňoval, aby s ním na podzim obsadil s pouhými šesti inkasovanými góly druhé místo o jediný bod za Polepy, což považuje za velký úspěch. V novém působišti chce přinejmenším udržet stávající umístění. „Doufám, že změn v kádru nebude moc. Šesté místo s pouhým bodem ztráty na třetího je na nováčka určitě výborná vizitka. Chtěli bychom navázat na sérii původního trenéra, skončit do šestého místa a nemít starosti se spodkem. Kádr je na to solidní."

Na čem stavět má rozhodně i dvojice Tomáš – Malinovský v Poděbradech. Jejich cíle jsou ovšem dlouhodobé a míří výš. „Nechci být velkohubý, ale je to jednoduché – prioritou je, aby Poděbrady byly opět vnímané jako kvalitní a konkurenceschopný klub, a ne jako město, které přijede na vesnici a prohraje. Když to řeknu s nadsázkou, tak Poděbradům chceme vrátit důstojnost a prestiž v rámci kraje. Jestli postoupíme hned, nebo až příští rok, není podstatné. Hodláme stavět na odchovancích z dobře fungující mládeže a doplňovat je kvalitními hráči zvenku. Záměrem je hrát špičku krajského přeboru."