Podzimní část sezony, ve které jste stihli odehrát jen sedm utkání, vás zastihla ve výborné střelecké formě. Nastřílel jste čtrnáct branek. To je skvělá bilance…

To je pravda, je to skvělá bilance. Jsem rád, že se mi dařilo, i když jsem hodně šancí spálil. Doufám, že se mi bude dařit i nadále.

Váš tým dal dohromady šestnáct gólů. Takže jen ve dvou případech jste nebyl střelcem gólů vy. Co na to říkají spoluhráči?

Dělají si ze mě srandu, že bych měl dávat víc gólů, ale každý zápas není posvícení.

Střelecky naprázdno jste vyšel dvakrát. Jednou jste neskórovali vůbec a v jednom zápase se trefili dva spoluhráči. Čím si vysvětlujete, že vám to tam tak padá?

Fotbal hraji od malička a za tu dobu jsem se naučil, jak si ve vápně najít místo a prosadit se. Ale samozřejmě za to, kolik jsem dal gólů, vděčím spoluhráčům, že mi na ně nahrávají.

Po sedmi kolech jste nejlepším střelcem soutěže, v čele pořadí kanonýrů máte čtyři branky k dobru před druhým Šimkem z Košíku. Sledoval jste počínání ostatních střelců?

Ano, koukal jsem na to po každém zápase, mám radost, že jsem v čele.

Jak je možné, že Záhornice mají ve svém středu nejlepšího kanonýra a jsou až třetí od konce?

Byly zápasy, kde se nám nedařilo a některé zápasy jsme si prohráli sami.

Prošel jste několik týmů. Kde se vám líbilo nejvíce a kde jste si zahrál nejlepší fotbal?

I když jsem nejvíce času strávil v AFK Pečky, tak nejlepší fotbal jsem si zahrál v SK Sokoleč. Zahrál jsem si tam se dvěma bratranci a fotbal se tam hrál velice kvalitní.

Byl jste členem kádru Kněžic, které těsně před startem této sezony skončily. Jak se ukončení činnosti dotklo vás?

Když jsem přestupoval do Kněžic, byla dohoda se Záhornicemi, že se po sezoně vrátím. Bohužel jsem se vrátil dříve, než jsem čekal.

Nymburk přehrál v nejvyšší soutěži Brno. Připsali si tak čtrnáctou soutěžní výhru za sebou a devatenáctou v řadě v Kooperativa NBL.
Kapitán Hruban: Po té pauze jsme se moc těšili a bylo to vidět na energii

Nyní se amatérský fotbal nehraje. Jak trávíte volno vy? Udržujete se v kondici, nebo převažuje odpočinek?

Pracovně jsem hodně vytížený, ale mám více volného času na manželku a dceru Sofinku, se kterými mám zápasový adrenalin každý den (smích).

Chybí vám hodně tréninky, zápasy a kolektiv?

Ano chybí, už bych si šel kopnout. Samotný se nedokopu k nějaké individuální přípravě, ale naštěstí se s klukama scházíme i mimo hřiště.

Roman Hovorka

Bydliště: Záhornice
Narozen: 6. dubna 1993
Zaměstnání: OSVČ
Znamení: Beran
Záliby: sport
Oblíbené jídlo: svíčková
Oblíbené pití: vodka + cola
Oblíbený film: filmy od Marvelu
Oblíbená hudba: všechny žánry