První, co pořadatelé zdůrazňují, je umístění kempu. „My jsme také uvažovali o příměstských táborech, určitě je to zajímavá varianta pro děti jak trávit den, ale chybí nám tam prvek poznávání nového prostředí a trávení volného času s kamarády mimo bydliště přes celý den. To je absence večerních programů a her,“ říká Caudr.

Za druhé je to změna prostředí a pobyt na čerstvém horském vzduchu. Rokytnice se nachází v krásné horské scenérii na kraji našeho nejstaršího národního parku u nás. Ubytování se nachází mimo silniční dopravu, na konci silniční sítě v Rokytnici. „Před tréninkem a po něm absolvujeme vždy procházku lesem na hřiště a zpátky. Sbíráme při tom třeba houby a sledujeme lesní zvěř,“ nabízí další zajímavosti trenér.

Většina kempů je domluvena s nějakou fotbalovou osobností, ať už současnou nebo minulou. „My to také považujeme za zajímavé spojení. Náš kemp má také výrazného patrona, který si pobyt v Rokytnici oblíbil a v předešlých ročnících s námi vždy jeden týden absolvoval. Bývalý reprezentant a hráč AC Sparta Praha, Anderlechtu Brusel, Lukáš Zelenka,“ prozradil jméno hvězdy, která se na kempu objevuje.

Patron kempu je určitě velkým lákadlem, důležitějším je odbornost vedoucích a trenérů kempů. „Patron se podepíše, vyfotí se s vámi, ale trénink na hřišti s vámi absolvují domluvení trenéři. Vybíral bych tedy kempy s nejvyšším odborným zaměřením, nejlépe s trenéry s tělovýchovným vysokoškolským vzděláním, či s trenéry s nejvyšší trenérskou licencí. Náš kemp zajišťuji já, jsem absolvent FTVS UK s nejvyšší mládežnickou licencí. Dalším trenérem s pedagogickým vzděláním je má manželka, která zajišťuje především organizační činnosti na kempu. Doplňuje nás skvěle náš kamarád Honza Chloupek, který je specialistou na trénink nejmenších fotbalistů. Proč říkám specialistou, protože jsem ho viděl několikrát na tréninku a zjistil jsem, že jeho specializací je mladší nebo starší přípravka, kdy dokáže trpělivě pracovat s každým fotbalistou jakékoliv technické úrovně,“ uvedl Caudr.

„Poslední, co bych zmínil o našem kempu a čím se možná liší od ostatních, je osobní kontakt a individuální přístup. My s těmi dětmi trávíme čtyřiadvacet hodin. Chci říct, že s každým v kempu strávíme určitě velký časový úsek během toho dne. Kapacitu máme omezenou tak, abychom tohle dokázali naplnit. Na trhu je velká spousta kempů, které mají obrovskou kapacitu. V takovém množství si kemp nedokážeme představit, má jasno hlavní trenér kemp.

A individuální přístup aplikují především na hřišti. V kempu se objeví velké množství dětí a každé od něj očekává něco jiného. Někdo hledá zážitky, někdo zlepšení výkonnosti, někdo chce najít nové kamarády. „Proto se snažíme trénink hodně individualizovat. V kempu se sejdou děti různé výkonnosti. Vytváříme potom různé skupiny, které mají různý obsah, náročnost.“

Martin Malát, fotbalista Dymokur
Martin Malát: Kandiduji za sebe. Podpořím to, co bude ku prospěchu fotbalu

Týden Rokykempu je hodně nabitý. Nesmí chybět jízdy na motokárách, vloni to byl lanový park a předloni summertubing. „Na co se vždy velmi těšíme, tak je to společný výlet. Vloni jsme navštívili Mumlavský vodopád, Cimrmanovské muzeum a maják v Příchovicích, kde jsme si zahráli zajímavou hru discgolf. Rádi výlety měníme, aby děti viděly další krásy národního parku nebo chráněné oblasti Jizerské hory,“ plánuje Caudr.

Jaký vzkaz posílá patron kempu potenciálním účastníkům kempu? Máte rádi fotbal a učení formou her a soutěží? Rádi se pohybujete v přírodě, vyhledáváte ojedinělé zážitky. Máte rádi společnost a chutná vám dobré jídlo? Mohu potvrdit, že vše Rokykemp splňuje. Ojedinělé prostředí a nesmím zapomenout na krásné hřiště s přírodní travou. To vše je pro vás připravené v Rokytnici nad Jizerou.