Ve smíchovském areálu Mrázovka, kde trénuje i fotbalová reprezentace, se turnaje v osmadvaceti týmech zúčastnilo na tři sta hráčů z celé České republiky, ale i ze Slovenska a Vietnamu. Milovičtí zástupci Legendz a tým organizátora Řízkův výběr postoupili ze skupiny a shodně vypadli v osmifinále. Neomylný Marek Baran z Řízkova výběru si přesto odnesl cenu pro nejlepšího střelce turnaje.

Praga Cup měl také letos mezinárodní finále a o stupně vítězů se podělili dokonce tři národnosti. Někteří z četných nováčků se postarali o překvapení, nejlepší se dokonce utkali o třetí místo. Šťastnějším týmem byl FC AE Praha, sestavený z hráčů z Vietnamu, žijících v Čechách.

Ve finále se potkaly týmy FK Dogy a BNP team Vranov, které předváděly po celou dobu turnaje nejlepší fotbal. Po dramatickém průběhu zápasu se po penaltovém rozstřelu radoval z prvenství BNP team Vranov. Putovní pohár turnaje tak poprvé zamířil na Slovensko.

VIDEOREPORTÁŽ Z TURNAJE

Ale popořádku…

Každá ze čtyř základních skupin, v nichž se rozhodovalo o šestnáctce do pavouka play-off, měla připravené svoje hřiště. Hráčům tak odpadlo dlouhé čekání na zápasy. I přes panující vedra a dešťové přeháňky byly k vidění výborné výkony.

Ve skupině A potvrdily roli jednoho z favoritů hráči týmu FK Dogy, kteří v základní skupině s jasnou převahou vyhráli všechny zápasy. Dalšími postupujícími byly týmy TJ Bouráci Teplice, Kluci z vesnice a FC.POV.Praha.
S téměř minimálními bodovými rozdíly ze skupiny B postoupily týmy Čolci, FC AE Praha, (J)elita a Ultimate team.

Ve skupině C zazářil tým BNP team Vranov, dalšími týmy, které postoupily do osmifinále, byly Řízkův výběr, TJ Zbiroh a FC Bosonohy. Skupina D byla nejvyrovnanější, postoupily z ní týmy Hala Madrid, Penny Market, Legendz a Elektro Viola.

V zápasech play-off některým týmům překvapivě brzy došly síly a vypadly už v osmifinále, jiní naopak překvapily. V semifinálových bojích proti sobě nastoupily týmy FK Dogy proti FC Bosonohy a BNP team Vranov proti FC AE Praha.

Ceny za individuální výkony si odnesli Jozef Kluzák z týmu FK Dogy za nejlepšího hráče a Filip Piroščák z týmu BNP team Vranov za nejlepšího brankáře.