M. Králové – Všejany 6:1

„Soupeře jsme přejeli. Hosté vystřelili poprvé až dvacet minut před koncem. Čekal jsem od nich daleko víc. My jsme byli lepší v kombinaci i pohybu, oni se k ničemu nedostali. Na začátku jsme dali gól a pak se to tam začalo sypat. Hráli jsme dobře jako tým a tři góly dal Roman Kafka, který tři týdny nehrál. Jsme rádi, vyhráli jsme na celé čáře a klukům patří poděkování. Škoda že je konec podzimu," řekl trenér vítězů Milan Švábenský.

„Před začátkem sezony jsme se chtěli vyhnout starostem se sestupem a k poslednímu kolu jsme najednou jeli do Městce k přímému souboji o přední příčky. Moc nám nepomohl hodně rozbahněný terén, ale tím rozhodně nechci snížit kvalitu domácích, kteří byli během celého zápasu lepší. Mrzí nás, že jsme neuhráli lepší výsledek, ale na Městec jsme zkrátka tento zápas neměli. Každopádně se za podzim nemáme za co stydět, na první místo ztrácíme dva body, a tak můžeme i na jaře zkusit prohánět nejlepší týmy a tím potěšit naše výborné fanoušky, kterým opět za podporu mnohokrát děkujeme," zhodnotil nejen zápas, ale i podzim hráč hostí Marek Sutter.

Branky: 12. Sítař, 18., 34. a 42. R. Kafka, 46. Tůma (z PK), 69. Velenský – 64. Bouška. Rozhodčí: Hlavička. ŽK: 2:1. Diváci: 80. Poločas: 4:0.
Městec Králové: Hampl – Táborský (70. Janouch), Blažek, M. Hradečný, Novotný (81. P. Štok) – Černovský, Tůma (72. Křovina), Tyl, R. Kafka – Sítař, Velenský (76. Němec).
Všejany: Miech – Michl, Kubín, Hanuš, Sutter – D. Říha (46. Vašák), J. Říha (53. Šaržík), Novák, Náhlovský – Bouška, Hejduk.

Seletice – Kostomlaty 3:2

„První poločas byl z naší strany dobrý, a to i přesto, že máme hodně marodů a byli jsme rádi, že jsme dali jedenáctku dohromady. Ve druhém poločase jsme přidali dva góly. Poté jsme si ale dali dvě vlastní branky a utkání jsme sami zdramatizovali. Myslím, že jsme si vítězství zasloužili a na jaře se nám bude dýchat líp," radoval se předseda seletického klubu Jaroslav Kulhánek.

„Byl to náš klasický podzimní zápas. My hrajeme a soupeř dává góly. Utkání mělo celkem svižné tempo. My jsme poslali chybou soupeře do vedení, zbytek poločasu jsme měli častěji míč na kopačkách. Chtěli jsme vývoj utkání zvrátit, soupeř chodil ze zajištěné obrany do brejků. My jsme snížili dvěma góly, ale nedokázali jsme vyrovnat. Dopředu jsme bezradní, většina utkání byla jako přes kopírák," vyprávěl trenér Kostomlat Martin Šulc.

Branky: 7. Verner, 54. a 60. J. Buka – 65. Neagu, 80. vlastní Pohl. Rozhodčí: Tovara. ŽK: 0:1. Diváci: 45. Poločas: 1:0.
Seletice: Borecký – Vlasák, Brtek, Najman, Kraus – Pohl, Vrchota, de Giorgii, Klepač – J. Buka, Verner.
Kostomlaty: Týma – Novák, P. Dvořák, Neagu, Houdek – T. Dvořák, Janáček, Kořán (65. Pařízek), Müller – Zalabák, Pavlíček.

Semice B – Běrunice 4:2

„Dali jsme rychle první branku a třicet minut jsme byli daleko lepší. Nepotvrdili jsme to ale gólově. Soupeř vyrovnal, ale my jsme pak přidali další góly. Ve druhém poločase jsme měli asi pět tutovek, ale nedali jsme, a neproměnili jsme ani penaltu. Byli jsme lepší a vyhráli jsme zaslouženě. Hlavně že se nikomu nic na těžkém terénu nestalo," řekl David Houška, semický zadák.

„Do zápasu jsme vstoupili špatně, po prvním gólu jsme ještě vyrovnali, ale domácí z prvních tří střel dali tři branky. Před přestávkou jsme opět po rohu dokázali snížit. Ve druhém poločase jsme měli možnosti vyrovnat, ale domácí nejprve neproměnili penaltu a po rychlém protiútoku skórovali počtvrté, další šanci snížit jsme opět nedali. Takže tři body zůstaly v Semicích," popisoval průběh střetnutí běrunický útočník Ondřej Vaňura.

Branky: 5. a 19. Bošina, 17. Pavliš, 64. Šimek – 8. Poláček, 44. D. Hála. Rozhodčí: Havlas. ŽK: 0:1. Diváci: 20. Poločas: 3:2.
Semice B: P. Málek – Jelínek, Bošina, Novák (46. Šimek), Kavka (62. D. Houška) – Kůrka (46. P. Langer), Macháček, Pavliš, M. Bubeník (65. Šimon) – Vavřík, V. Houška (73. Oliinyk).
Běrunice: K. Chrastný – Poláček, P. Hála (46. Fiala), M. Čížek, Štěpán – Černý, D. Hála, M. Chrastný, Švoma – Mitrev, Vaňura.

Rožďalovice – Libice 10:1

„Patnáct minut se hrál vyrovnaný fotbal, pak jsme zpřesnili kombinaci a kluci měli chuť dávat góly," lebedil si po vysoké výhře trenér Rožďalovic Tomáš Hojsák.

„Hned po prvním hvizdu domácí kopali roh a byl z toho gól. My jsme pak vyrovnali, když se trefil Petráň, ale to bylo z naší strany vše. Do půle jsme dvakrát propadli v obraně a bylo to tři jedna. Ve druhém dějství náš brankář lapil penaltu, ale to bylo opět z naší strany vše. Zase jsme dělali chyby v obraně a kluci už se zřejmě viděli na rozlučce," hodnotil výkon svých svěřenců trenér Libice František Hovorka.

Branky: 2. Pavel, 17. a 53. Mašek, 34. a 80. Mažári, 56., 66. a 68. Jantač, 78. Hora, 85. Moravec – 6. Petráň. Rozhodčí: Šafránek. Bez karet. Diváci: 30. Poločas: 3:1.
Rožďalovice: Kumstýř – Valeš, Pavel, M. Najmon (46. Beneš), J. Vlček – Mašek, Moravec, Jantač, Kulychok – Hora, Mažári.
Libice nad Cidlinou: Prokeš – Hubálek, Vaněk, Faltýsek, Technik – Vlasák, Beneš, Toupal, Holub – Petráň (60. Felkr), Měchejř.

Hr. Jeseník – Ostrá B 1:1

„Na těžkém terénu se hrálo poměrně kvalitní utkání. My jsme v prvních patnácti minutách neproměnili dvě vyložené brankové příležitosti, a tak nás hosté potrestali. Jak jinak, než Jirka Dozorec z přímého kopu, které hosté mimochodem zahrávali výborně a v průběhu zápasu ještě dvakrát nastřelili břevno. Nám se podařilo vyrovnat v padesáté čtvrté minutě po nedorozumění v hostující obraně. Několik minut na to jsme vstřelili ještě jednu branku, ale ta nebyla uznána kvůli údajnému ofsajdu. Opět se ukázalo, že doma se nám daří, což nelze říci u utkáních na hřišti soupeřů," řekl předseda Hrubého Jeseníku Roman Sodoma.

„V zápase měly oba týmy šance na to rozhodnout zápas. Remíza je nakonec spravedlivá a my ji bereme. Pohled na tabulku je po podzimu příjemný, ale uvidíme v zimní přestávce, s jakým cílem půjdeme do jarních odvet," uvedl vedoucí týmu rezervy Ostré Pavel Jásek.

Branky: 54. D. Pulda – 20. J. Dozorec. Rozhodčí: Černý. ŽK: 3:3. Diváci: 50. Poločas: 0:1.
Hrubý Jeseník: Zahrádka – R. Stránský, T. Hurych, P. Stránský (56. L. Hurych), Krejčík (46. R. Hurych) – Vyskočil, Ott, D. Pulda, Kozák – Kunc, Procházka.
Ostrá B: Chaloupka – Císař (54. Cabrnoch), Čáp, Sedlák, Kostenko – Vavřík, J. Dozorec, Birkuš, Vojtěch – Uher, Světlý.

Opočnice – Kovanice 1:2

„Než jsme zjistili, že už se hraje fotbal, tak jsme dostali první gól. Pak jsme si vytvořili územní převahu, kterou jsme měli po celé utkání. Nejsme ale schopni trefit bránu, nemůžeme dát gól. V zakončení jsme bezradní. Chyběla nám nápaditost vepředu a důraz v defenzivní činnosti. Když nedáme gól, nemůžeme vyhrát," smutnil po utkání opočnický kormidelník Jiří Petrášek.

„Tentokrát se nám povedl vstup do zápasu a z první akce jsme dali gól. Pak nás domácí zatlačili, byli o něco lepší, ale vyloženou šanci neměli. Pak jsme z trestného kopu trefili břevno a na druhé straně domácí ze stejné situace vyrovnali. Druhá půle nebyla z naší strany dobrá, Opočnice byla lepší, ale gól jsme dali my. Poté jsme to odbránili a soupeře do šance nepustili. Je to důležité vítězství a můžeme být relativně spokojeni," měl radost z výhry vedoucí týmu Kovanic Lukáš Kout.

Branky: 42. J. Košvanec – 3. a 67. Kukla. Rozhodčí: Rozvoral. ŽK: 3:2. Diváci: 40. Poločas: 1:1.
Opočnice: V. Košvanec – P. Rychlík, M. Strejček, Svoboda, Mikšovský – Fiala, J. Košvanec, Pivný, Dej (27. Potůček) – J. Rychlík, V. Strejček.
Kovanice: Krátký – T. Černý (77. P. Kopecký), Stránský, R. Kopecký (46. Jelínek), Krejčík – Gajdoš (85. Hobort), J. Černý, Poklop, Mataj – Martínek, Kukla.

K. Lhota – Přerov 2:2

„Je to asi zasloužená remíza. Vždy jsme byli ve vedení, ale soupeř pokaždé vyrovnal. Jsme rádi, že je tento půlrok za námi a je potřeba se soustředit na zimní přípravu a posílení kádru. Všem děkuji za odbojovanou půlsezonu," vyprávěl po posledním zápase trenér Kostelní Lhoty Oldřich Budka.

„Podali jsme nejlepší výkon na hřišti soupeře. Domácí nás sice přehrávali, ale nás podržel gólman. První branku jsme dostali z pokutového kopu. Soupeř nás i nadále přehrával, měl šance, ty ale neproměnil. My jsme dokázali do poločasu vyrovnat. Úvod druhé půle nám utekl a zase jsme prohrávali. Patnáct minut před koncem ale muž zápasu Kadeřábek svou druhou trefou vyrovnal. Remíza je zasloužená, utkání bylo slušné, hrálo se nahoru – dolů a plichtu bereme," byl s bodem spokojený přerovský hráč Jan Kolenský.

Branky: 28. Šendera (z PK), 64. Pavlík – 34. a 75. Kadeřávek. Rozhodčí: Salava. ŽK: 3:2. Diváci: 40. Poločas: 1:1.
Kostelní Lhota: J. Mácha – M. Kvíz (58. Ostřížek), Andrle, Sládek, Čábelka – Telipský, Hovorka (58. L. Bláha), Šendera, Machačný (46. T. Drobný) – Koštíř (65. M. Mácha), Pavlík.
Přerov nad Labem: Milaniak – F. Skuhravý, Forejt, Neuhausel, Kadeřávek – Kolenský (83. L. Skuhravý), Vodička, R. Veselý (73. Jíra), Vlček (54. Bokšay) – M. Šenkýř, J. Adamec.

Tabulka po 13. kole

1. Ostrá B               ⋌ 13  9 3  1 55:13 30
2. Měst. Králové      ⋌ 13 10 0  3 39:18 30
3. Všejany              ⋌ 13  9 1  3 31:22 28
4. Semice B             ⋌ 13  7 3  3 33:37 24
5. Rožďalovice        ⋌ 13  7 1  5 44:31 22
6. Hr. Jeseník          ⋌ 13  7 1  5 37:26 22
7. Běrunice             ⋌ 13  5 2  6 26:24 17
8. Seletice               ⋌ 13  5 1  7 26:32 16
9. Kost. Lhota         ⋌ 13  4 3  6 27:34 15
10. Přerov n. L.      ⋌ 13  4 3  6 26:34 15
11. Kovanice          ⋌ 13  4 2  7 20:28 14
12. Opočnice          ⋌ 13  4 1  8 21:38 13
13. Kostomlaty       ⋌ 13  3 1  9 24:36 10
14. Libice n. C.        ⋌ 13  1 2 10 16:52  5