V to věří určitě i naši čtenáři, kteří se těší na další díl soutěže Tip liga čtenářů Nymburského deníku.

Jarní kolo začne společně se zahájením mistrovských okresních fotbalových soutěží. Takže si zaškrtněte víkend 22. a 23. března, právě ten bude prvním hlasovacím!

Již dnes však přinášíme pravidla soutěže a poprvé také tipovací kupon. A vězte, že je opravdu o co hrát. Novým partnerem soutěže se totiž stala tipovací společnost Chance a. s., díky níž se ti nejpřesnější z Vás mohou těšit v každém kole na sázenku v hodnotě 100 korun a při registraci v sázkové kanceláři dostane každý sázející ještě dalších 200 korun.

Na závěr jarní Tip ligy obdrží celkový výherce body v hodnotě 5000 korun.  Ty může vyčerpat v e-shopu společnosti Chance a. s. za sportovní zboží, nebo je může opět vsadit.

Navíc dostane vítěz cenu od nymburského pivovaru a tím je opět sud piva. Neváhejte a hrajte.

Pro ty, kteří ještě nikdy Tip ligu nehráli, přinášíme pravidla soutěže.

V čem je podstata hry?

Jde o to, aby soutěžící správně natipoval co největší možný počet z deseti vybraných fotbalových utkání, která se objeví na tiketu pro dané kolo. Tipovat se může pouze: 1 – výhra domácích, 0 – remíza, nebo 2 – výhra hostů. Tikety s dvojtipy budou brány jako chybné a nebudou započítány.

Kdo se může Tip ligy zúčastnit?

Každý fanoušek fotbalu, který dovršil plnoletosti, tedy 18 let.  Hrát můžete pouze na své pravé jméno, přezdívky nebudou zaevidovány, falešná jména zjistíme a i v průběhu hry z pořadí vymažeme. Tip ligy se nesmějí zúčastnit zaměstnanci VLP.

Jak se do hry zapojit?

Vždy od soboty do pátku (kromě neděle a svátku) vyjde v Deníku kupon, který vystřihnete, vyplníte na něm potřebné údaje a do pátku jej doručíte do redakce Nymburského deníku (Palackého třída 78/40, kde jej vhodíte do schránky u vchodu do Deníku. Další sběrné schránky jsou umístěny na sběrných místech, kam můžete kupon také vhodit. A to vždy nejpozději do pátku do 14 hodin, na sběrných místech do čtvrtka do zavírací doby daného podniku! Kupon můžete zaslat také poštou, zde musí být nejpozději páteční razítko a podmínkou je, že pošta kupon doručí nejpozději do úterý!

Soutěže se můžete zúčastnit i v ostatních redakcích středočeských Deníků.

Každému tipujícímu bude přiděleno startovní číslo, které nalezne ve středečním vydání Deníku, kdy budou vycházet průběžné výsledky. Toto číslo potom budete používat po celou dobu trvání jarní Tip ligy 2014. Číslo je nutné uvádět na tiket.

Soutěžit lze rovněž prostřednictvím internetové adresy www.denik.cz nebo www.tipliga.cz, tam však až od druhého kola. Každý tipující ale musí z důvodu registrace do systému napoprvé nejprve vyplnit tištěný kupon, na kterém nesmí v případě zájmu o tipování přes internet opomenout uvést jím zvolený čtyřmístní číselný kód sloužící později spolu se startovním číslem k přihlášení. Pokud nestihnete první kolo, nevadí, do soutěže se můžete zapojit i v jejím průběhu. Nejprve ovšem vyplněným tipovacím kuponem.

Hodnocení

Za každý správně natipovaný zápas získá tipující dva body, za špatně natipované utkání o jeden bod přijde. Za celý tiket tak můžete nahrát až dvacet bodů, ale také minus deset, když neuhodnete ani jeden zápas. Pokud se některý z vybraných zápasů neodehraje, nedohraje či odehraje již před víkendem, získávají za něj všichni tipující nula bodů.

Co bude rozhodovat při rovnosti bodů v jednotlivých  kolech?

Jako první rozhodující faktor bereme takzvanou Supertrefu, v níž budete tipovat celkový součet všech branek, které padnou v deseti vybraných utkáních pro každé kolo. Pokud budou mít dva nebo více tipujících shodný počet bodů a ani jeden netrefí Supertrefu, rozhodne bližší tip skutečnému počtu vstřelených branek (tzn. pokud Supertrefa bude např. 20, první čtenář tipne 19 a druhý 22, získá cenu první tipující, protože byl blíže). Pokud by se daní tipující přiblížili Supertrefě stejným rozdílem, přistoupíme na pravidlo první chyby. To znamená, že u tiketu těchto tipujících půjdeme chronologicky odshora dolů a tiket, který bude mít první chybu, vypadává ze šance na cenu v daném kole. Pokud se budou tikety shodovat i v chybně tipovaných zápasech, určí pořadí v kole nižší přidělené startovní číslo.

Co rozhodne při stejném počtu bodů v dlouhodobé soutěži?

Během soutěže to v celkovém pořadí bude vyšší počet bodů získaných v posledním kole. Pokud se sejde více tipujících se stejným počtem bodů v konečném pořadí, bude se rozhodovat v doplňkové soutěži při slavnostním vyhlášení Tip ligy, kam bude pozvána nejlepší jedenáctka hráčů.

Jak dlouho soutěž potrvá?

Celá soutěž bude mít celkem třináct kol. Tipuje se od března do června, tedy v celém průběhu jarní okresní fotbalové sezony. Předání cen nejlepším tipujícím proběhne na slavnostním vyhlášení jarní Tip ligy 2014, o jehož termínu a místě konání dáme včas vědět.
Přejeme všem soutěžícím hodně štěstí a zábavy!

Vítězů podzimní části Tip ligy jsme se ptali: Proč by se měli čtenáři zapojit do soutěže?

Václav Sosnovský (1. místo, Bříství): Dostal jsem za vítězství pěknou první cenu, takže třeba kvůli těm cenám. Jinak jde hlavně o hecování mezi kamarády, nebo třeba o různé druhy sázek s dalšími soutěžícími v hospodě.

Karel Brett (2. místo, Krchleby): Já hraji Tip ligu kvůli zábavě, sleduji výsledky i celý okresní fotbal. O ceny vůbec nejde. Nevynechal jsem zatím žádný ročník, je to takový můj koníček a budu soutěžit zase.