Bohemia rychle vedla zásluhou Dostála, stejný hráč přidal po půlhodině druhý zásah. „Hrozně moc nám pomohly dva rychlé góly, to bylo důležité,“ našel stežejní okamžiky zápasu poděbradský kapitán Jan Jirásek.

Ten ale jedním dechem připojil, že týmu s v poslední době nedaří. „V poslední době hrajeme v křeči a trápíme se, nenahrajeme si, nevyhovíme si. Když doma vedeme o dvě branky a můžeme si zahrát fotbal, tak soupeři darujeme laciný gól po hrubé chybě a potom se klepeme o výsledek a o body až do konce. Jedním slovem je to tragikomedie,“ řekl sebekriticky kapitán Bohemie.

Semice vyhrály díky dvěma trefám záložníka Filipa Horejce. Ten dal oba góly svého týmu, ten druhý minutu před koncem. „Měli jsme špatný vstup do utkání, inkasovali jsme laciný gól po trestném kopu ze strany. Chvíli nám trvalo než jsme se srovnali, ale poté už jsme zbytek poločasu hráli aktivně a domácí k ničemu nepustili,“ uvedl k prvnímu poločasu utkání semický kormidelník Zdeněk Doležal.

Domácímu týmu se podařilo smazat vedení Semic. Pak měli hosté další dvě tutovky, které však neproměnili. „Po vyrovnání jsme měli ještě dvě obrovské šance, ty jsme ale nedali,“ řekl Doležal.

Utkání se rozhodlo těsně před koncem. „V závěru měli domácí šanci, kterou Mejzr vyrazil a z protiútoku se skóre spravedlivě naklonilo na naší stranu,“ popsal rozhodující momenty střetnutí šéf semické lavičky.

Semická družina měla radost z toho, že se jí podařilo vyhrát na půdě soupeře. „Jsme konečně rádi, že jsme dostali méně jak dva góly a máme první tři body na jaře z venku. Zaslouženě vezeme body, vypracovali jsme si šance a hráli jsme dobře zezadu,“ chválil svůj tým semický trenér Doležal.

TOMÁŠ  KUBÁNEK