Bohemia – Slovan 2:1

Zápas moc fotbalové krásy nepobral a ani šancí mnoho nebylo. Bohemia byla častěji na míči, ale hosté pečlivě bránili a vyráželi do brejků. A jeden se jim povedl ve dvanácté minutě, kdy Václavíka prostřelil Havlík. Domácí se snažili o vyrovnání a toho se dočkali ve 27. minutě po hlavičce Martínka.
Nástup do druhé pětačtyřicetiminutovky vyšel Bohemii. Rulc navedl míč na střed brány a ze šestnáctky pálil přesně k tyči – 2:1. Tento stav zůstal až do konce.

„Naše vítězství je zcela zasloužené, měli jsme převahu, ale nedařilo se nám v zakončení. šancí jsme měli víc, přestože naše hra za moc nestála," přiznal asistent trenéra Bohemie Miroslav Dolejš. „Poděbradské derby asi nikoho moc nenadchlo. Chybělo tempo, ve hře bylo hodně nepřesností, bylo málo šancí. Jediné pozitivum tedy je, že jsme vyhráli a alespoň jsme se dobře rozloučili s ne moc povedenou sezonou. Naše představy byly na začátku asi trochu jiné," zamyslel se Dolejš.

„Domácí vyhráli zaslouženě, měli herní převahu. Já jsem ale čekal, že nám dají domácí více gólů, že vyhrají vyšším rozdílem. Naše situace nebyla před derby dobrá, máme šest lidí mimo," řekl k poděbradskému derby manažer Slovanu Petr Král.

Branky: 27. Martínek, 47. Rulc – 12. Havlík. Rozhodčí: Pudil. ŽK: Billý – Židík, Hadvičák. Diváci: 110. Poločas: 1:1.
Bohemia Poděbrady: Václavík – Stibor, Suchánek, Bobek, Havierník – Brtna (88. Krejčík), Hruška, Rulc, Voříšek – Billý (90. Tomek), Martínek (46. Kadlec).
Slovan Poděbrady: Míšek – Tomíšek, Hanuš, Linhart, Ber – Sezima (69. Hron), Šťastný, Židík, Hran Ca – Hadvičák (81. Lewis), Havlík.