Jako nováček nejvyšší krajské soutěže jste na sedmém místě. Jste s tímto umístěním spokojeni nebo jste čekali víc?

Myslím, že je to pro nás jednoznačně úspěch, dvacet šest bodů a sedmé místo odpovídá našim předsezonním představám vyhnout se bojům o sestup a je to pro nás i velice slušná výchozí pozice pro jarní část soutěže. Zároveň nám toto umístění zajišťuje klidnou zimní přípravu.

Sezonu jste rozjeli parádně a několik kol jste byli lídrem soutěže. Už jste začali mluvit o tom, že byste se mohli prát o postup?

Prohra v Dobříši, kde jsme nedali asi deset šancí včetně penalty a nakonec si nechali dát čtyři góly, a remíza v Semicích po nepříliš přesvědčivém výkonu, není až tak parádní rozjezd sezony, ale pak se nám podařilo vyhrát sedm zápasů za sebou, což nás katapultovalo až na špici tabulky. Ale abychom mluvili o postupu po devátém kole, tak to určitě ne. Samozřejmě chceme dosáhnout co nejlepšího umístění, ale úkolem číslo jedna je teď pro nás práce s mládeží. Chtěli bychom za pomoci kvalitních trenérů i zlepšeného zázemí přilákat i děti ze širšího okolí do všech mládežnických kategorií.

Jak už zde zaznělo, jste nováčkem. Je podle vás velký rozdíl mezi I.A třídou a krajským přeborem?

Každá vyšší soutěž sebou nese i vyšší úroveň. Osobně si ale myslím, že zde není až tak velký výkonnostní skok, jaký je mezi I.B třídou a I.A třídou. Nakonec je to vidět i v umístění nováčků v krajském přeboru, je nás pět a ani jedno mužstvo zde ostudu neudělalo.

V čem je tedy ten rozdíl největší?

Největší rozdíl je v ještě větší vyrovnanosti všech týmů. Nenajde se tady slabý soupeř.

Máte hodně zkušený tým. Je to vaše největší síla a zbraň?

Jen málokterý tým se obejde bez zkušených hráčů. V tom, jak dokáží ve chvílích, kdy se tolik nedaří usměrnit mužstvo, je jejich velký přínos. My máme zkušených hráčů několik, takže je to pro nás určitě výhoda. A zapojují se u nás i na trenérských pozicích, což nás samozřejmě těší.

O co nebo o koho se může mančaft v nejhorších chvílích opřít?

Nás naštěstí žádné takové chvíle letos nepotkaly. Nebyli jsme před žádným utkáním pod sestupovým tlakem. Jinak ale určitě se můžeme opřít sami o sebe, bez nadsázky u nás v kabině panuje velká pohoda.

Ke konci podzimní části sezony jste byli v krizi, prohráli jste čtyři zápasy za sebou. Co se stalo?

Nestalo se vůbec nic. Prohráli jsme doma s Ovčáry, potom v Jenči s Hostouní, kde si domácí lépe poradili s těžkým terénem, pak přišla prohra, která nejvíc mrzí a to doma s Berounem, kde jsme mohli a měli vést ve dvacáté minutě tři nula. Bohužel jsme nedali ani ty nejvyloženější šance, to se stane. A nakonec prohra v Nymburce v derby o gól. Nemyslím si, že to byla krize, to je prostě fotbal.

Na druhou stranu jste předtím devět střetnutí neprohráli, z toho sedmkrát za sebou jste bodovali naplno. To musela být velká euforie.

To určitě. Po dvou zápasech venku, ze kterých jsme přivezli jen jeden bod a výhře doma s Rejšicemi, přišel zlomový okamžik podzimu a to utkání v Příbrami. Tam jsme v sedmdesáté minutě dostali gól na jedna nula, přesto se nám ale podařilo otočit výsledek na čtyři jedna pro nás. Tam mužstvo dostalo obrovskou vnitřní sílu a začalo si více věřit. Výsledkem toho byla pak již zmiňovaná série vítězných zápasů.

Úplně se vám nepovedla obě okresní derby. V Semicích jste remizovali, na Polabanu Nymburk dokonce prohráli. Jak tyto zápasy s odstupem času hodnotíte?

Je pravda, že náš výkon v Semicích rozhodně diváky ze sedadel nezvedal. Domácí bojovali, my jsme nehráli moc dobře, takže nakonec z toho byla „jen" remíza. V Nymburce jsme nesehráli špatné utkání, remíza by byla asi spravedlivější, bohužel nám to tam nespadlo. Na jaře přivítáme oba soupeře doma a budeme se snažit i proto, že okresní derby bývají diváky hojně navštěvována, uspět.

Na druhou Suchdol ztrácíte pouze šest bodů. Je podle vás v silách mužstva bojovat o nejvyšší příčky tabulky?

To ukáží až jarní zápasy. Při tak velké vyrovnanosti týmů se může stát cokoliv. Může přijít série proher a jsme někde jinde. Pokud se nám ale bude dařit zápasy zvládat, můžeme prohánět i týmy z absolutní špičky tabulky, v tomto ohledu určitě mužstvo brzdit nebudeme. Po podzimu jsme se přesvědčili, že hrát vyrovnanou partii můžeme s kýmkoliv.

Koho řadíte mezi největší favority na postup?

Jestliže jsem už řekl, že jsou všechna mužstva v přeboru vyrovnaná, tak je tady jeden tým, který se tomu vymyká a to jsou jednoznačně Ovčáry. Ty vedou zcela zaslouženě a jsou asi nejen pro mě favoritem na postup, pokud ho budou akceptovat. O druhé postupové místo si to rozdají ostatní z první poloviny tabulky.

Změní se hodně v zimní přestávce kádr mužstva, nebo k výrazným změnám není důvod?

Doplnění bude minimální, stále platí, aby soutěž hráli hráči, kteří si postup vybojovali. Zřejmě budeme muset řešit pozici stopera, kde nám celý podzim úspěšně zaskakoval Láďa Doseděl starší a pokusíme se sehnat jednoho útočníka.

Střelci týmu

6 – Petlička
4 – Kouba
4 – Sirový
3 – Remenec
3 – Dozorec
2 – P. Moudrý
2 – Sedlák
2 – Štěch
1 – Doseděl mladší
1 – Málek

Brankáři s nulou

3 – Pokorný