„Rozhodně to není pro nás špatné umístění, se kterým jsme a nakonec i musíme být spokojeni," uvedl vedoucí mužstva Josef Červinka.

Co chybělo k tomu, abyste byli 
v tabulce o něco výš?
Špatná jarní část sezony, kdy jsme nasbírali pouhých sedmnáct bodů, což je samozřejmě málo. A v posledních deseti zápasech jsme získali jen sedm bodů, což by v případě, že bychom neměli nahráno z podzimu dost bodů, mohlo znamenat pro nás určité i sestupové komplikace. Těm jsme se naštěstí vyhnuli.

Jaká tedy byla celkově premiérová sezona Ostré v krajském přeboru?
Jedním slovem dobrá. Bylo to pro nás znovu seznamování s novou soutěží a myslím, že jsme celkově nepropadli. Nebyl ani jeden zápas venku, kde by s námi nebyli naši fanoušci, ať to bylo jakkoliv daleko, takže si myslím, že u nás první sezona v přeboru táhla. Nyní nezůstane v přeboru kámen na kameni, přichází tam sedm nových mužstev, takže až v průběhu sezony se ukáže, zda to nebude na úkor kvality soutěže, ale loňský ročník rozhodně svoji kvalitu měl.

Vy jste měli perfektně rozjetý podzim, na jaře se vám už tolik nedařilo. Čím to bylo?
Přitom začátek jara nebyl 
z naší strany vůbec špatný. Získali jsme deset bodů z pěti zápasů, prohráli jsme jen 
v Rejšicích, kde jsme dostali gól až v nastavení do otevřené obrany. Zde jsme chtěli a měli jsme i na to utkání otočit ve svůj prospěch. Ale pak už jsme po dvou porážkách doma se Sedlčany a v Suchdole sezonu od sedmého kola bohužel jenom dohrávali. Nebylo už o co hrát, proto jsme některé naše hráče, kteří nebyli stoprocentně zdraví, už do zápasů nestavěli, aby si svá zranění neobnovili a aby byli připraveni na novou sezonu. To se samozřejmě z části promítlo i do výsledků. Naopak si alespoň přebor vyzkoušeli i jiní hráči a tak například Mikuláš Hradecký má v patnácti letech tři starty v krajském přeboru dospělých.

Který zápas se vám povedl nejvíce a který byl naopak nejslabší?
Výsledkově i herně to nebylo špatné v Rakovníku na SK a v Berouně, kde jsme domácím v obou případech naší dobrou hrou nedali šanci. Ale špatná utkání jsme nesehráli ani v Ovčárech a doma s Polabanem. Naopak čtyři góly 
v Suchdole, prohra doma 
s Hostouní 2:5, kdy bylo utkání ještě dvacet minut před koncem remízové a stejný výsledek v posledním kole v Klecanech si určitě nedáme zarámovat do rámečku a už vůbec si je nebudeme věšet do klubovny mezi největší úspěchy našeho klubu.

Slabší formu a horší výsledky odnesl trenér Tesař, který se rozhodl skončit. Narušilo to také klima v kabině?
To je správně položená otázka. Trenér Tesař se sám rozhodl skončit po nevydařených zápasech, pokud by to mužstvu pomohlo. Jak jsem se již jednou zmínil, už v zimní přípravě přišel s tím, že po jarní sezoně u nás skončí z časových důvodů a že se chce více věnovat fotbalovému růstu svého syna, což jsme samozřejmě respektovali. Špatné výsledky jenom jeho rozhodnutí o tři týdny urychlilo. Dokázal s mužstvem dvakrát postoupit, za což mu patří naše poděkování. Tak už to prostě ve fotbale chodí, trenéři odcházejí, mužstva zůstávají. Bylo by špatné, kdyby to bylo naopak.

Už několik týdnů je jasné, že mužstvo převezme jako hlavní trenér Kafka, který působil dlouhá léta v Neratovicích. Co si od toho slibujete?
Trenér Kafka byl v týmu Neratovic deset let,vydobyl si tam obrovské renomé a už cítil, že je potřeba i z jeho strany určitá změna a jak sám řekl, je to pro něj nová výzva. Takže budeme jen rádi, když bude 
u nás stejně úspěšný a uznávaný jako v jeho předešlém působišti. Přejeme si, aby u nás vydržel minimálně tak dlouho jako v Neratovicích.

Dojde k výraznému posílení kádru? Můžete už nyní prozradit jména hráčů, kteří by se měli zapojit do přípravy?
Každý nový trenér má své určité představy a pan Kafka preferuje hráče z okolí, takže několik hráčů je samozřejmě do přípravy na nový ročník pozváno. Tuto přípravu by měli absolvovat i vybraní hráči B týmu a někteří dorostenci.

Mluví se o Herzánovi z Litole, Müllerovi z Českého Brodu, Kellerovi z Litole. Je na tom něco pravdy?
Ano, i tito hráči by u nás měli nastoupit na letní přípravu. V případě Martina Kellera by se jednalo o návrat domů, je to náš hráč, který byl v Litoli na hostování.

V poslední sezoně jste měli ve svém kádru Hochmeistera, ten byl ale dlouho zraněný. Počítáte s ním i na další sezonu?
Samozřejmě s Radkem počítáme do další sezony, nemáme důvod s ním nepočítat. Takového hráče si nemůžeme dovolit neangažovat. Je pravda, že ho často vyřadilo ze hry zranění, ale doufáme, že se přes letní pauzu dá dohromady. Navíc je to stejné jako u Martina Kellera, Radek je hráč Ostré.

Střekci týmu

10 – Petlička
9 – Kouba
6 – Remenec
4 – Sirový, Málek, Sedlák
3 – Dozorec
2 – Hochmeister, P. Moudrý, Vobořil, Štěch, Nedorost
1 – Verner, Doseděl mladší

Brankáři s nulou

5 – Pokorný
1 – Lukeš