Šlágrem víkendu bylo okresní derby mezi týmy poděbradské Bohemie a Polabanem Nymburk. Z těsné výhry se nakonec radovali nymburští borci, kteří mají našlápnuto k celkovému vítězství v turnaji.

PODĚBRADY – POLABAN   1:2

V dresu Poděbrad se poprvé představil útočník Vít Chadraba, který je hráčem Ovčár na Kolínsku a naposledy hájil barvy Býchor v I.B třídě. A hned se uvedl brankou. A mohl být ještě slavnější, ale během jedné akce trefil dvakrát tyč.

Skóre utkání otevřel nikým nehlídaný Lukavec po parádním centru. Stejný hráč přidal po podobné akci ve druhém poločase i druhý zásah. O snížení se postaral Chadraba, ale na remízu Bohemia nedosáhla.

„Naše hra nebyla taková, jako v předešlých zápasech. Bylo to od nás takové vlažnější," přiznal vedoucí mužstva Polabanu Aleš Dočkal starší. „Soupeře jsme pustili do mnoha šancí, to by se nemělo stávat. Dobrý zápas odehrál Ondra Jech, ale pořád je to jen příprava a stále se zkouší další hráči," řekl Dočkal.

Polaban tabulku vede, s tím jsou v Nymburce spokojení. „Ale čeká nás ještě poslední zápas s Ostrou," řekl Dočkal. To by mohlo být nakonec jakési finále a vyvrcholení celého klání.

„My jsme podali asi nejlepší výkon na turnaji. V první půli jsme ještě hráli zakřiknutě, dělali jsme chyby, ale to bylo tím, že oproti jiným týmům Polaban dobře presoval a z toho pramenily naše chyby," řekl k prvnímu poločasu Jan Jirásek, kapitán poděbradské Bohemie. „Za druhý poločas bychom si zasloužili i vyhrát. S naší hrou můžeme být spokojeni, ale pořád tomu chybí góly," dodal Jirásek.

Branky: Chadraba – Lukavec 2. Poločas: 0:1.
Bohemia Poděbrady: Salava – Billý, Voříšek, Suchánek, Jirásek – Hruška, Rulc, Brtek ml., Lacina – Churavý, Chadraba, střídal Káninský.
Polaban Nymburk: Borecký – Bobek, O. Jech, Čemus, Nepovím – Havlík, Bošina, Grospič, Hačka – Lukavec, Mareš, střídali Kulhánek, Nedorost.

OSTRÁ – VELIM   4:1

„Soupeř na nás vlétl a asi dvacet minut byl lepší. Ve druhé půli mě ale Velim zklamala, zdálo se mi, že odešla. My jsme hráli ve druhém poločase dobře. Zatím se nám daří, ale je to jen příprava. Je ale vidět, že sílu máme," řekl spokojený asistent trenéra Ostré Milan Moravec.

Branky: O. Puk 2, P. Moudrý, Štech – Seifert. Poločas: 1:1.
Ostrá: Pokorný – Střecha, Birkuš, Štech, Čáp – Cabrnoch, P. Moudrý, T. Moudrý, Čerych – O. Puk, M. Puk, střídal Heimrath.
***
Další zápasy: Čáslav B –  Polepy 3:2, Kolín U19 – Luštěnice 2:3.
***
Program 7. kola – sobota 23. února: Kolín U19 – B. Poděbrady (10 hodin), Polepy – Luštěnice (12), Velim – Čáslav B (14), P. Nymburk – Ostrá (16).

Tabulka

1. Nymburk         ⋌6   5   0    1   20:9   15
2. Ostrá               ⋌4   4   0    0   12:4   12
3. Polepy             ⋌5   3   0    2   13:12   9
4. Kolín U19         ⋌5   2   1    2   13:12   7
5. Velim               ⋌6   2   1    3     8:11   7
6. Čáslav B           ⋌5   2   0    3   11:12   6
7. Luštěnice         ⋌ 5   1   1    3     7:13   4
8. Poděbrady       ⋌6   0   1    5     3:14   1