LIBICE – BŘEŽANY  2:0

Přestože první poločas branku nenabídl, hrál se pohledný fotbal. Hosté dobře kombinovali, ale více nebezpeční byli domácí. Hosty ale držel nad vodou výborně chytající gólman. Domácí udeřili tři minuty po změně stran, kdy se po pěkné akci trefil hlavou Mbah. Zápas byl otevřený až do 80. minuty, kdy parádně zavěsil Jan Fořt.

„Jsme rádi, že jsme těžké utkání zvládli," pochvaloval si libický kapitán Patrik Lambert. „Myslím si, že naše vítězství je zasloužené, hráli jsme opět hodně soustředěně a podali jsme týmový výkon. Dobře hrál ale i soupeř, kterého dlouho držel ve hře o body gólman. Hosté měli největší šance až za rozhodnutého stavu, jinak jsme hodně dobře bránili," uvedl Lambert.

Libice se tak vyhoupla na první místo tabulky. „Ještě ale není konec soutěže. Do konce podzimu musíme zvládnou tři kola. Nebude to jednoduché, ale v našich silách to je," burcuje spoluhráče libický kapitán.

Branky: 48. Mbah, 80. Jan Fořt. Rozhodčí: Mir. Vlk. ŽK: 1:4. Diváci: 90. Poločas: 0:0.
Libice nad Cidlinou: Václavík – Havierník (88. Černý), Jandzík, Billý, Kalina – Sosnovský (89. R. Novák), Jiří Fořt, Lambert, Kratochvíl (90. Málek) – Jan Fořt (83. Jan Fořt), Mbah (86. Jakl).

Tomáš Kubánek