Hodně šancí, několikrát nastřelená branková konstrukce na obou stranách, parádní góly. To bylo utkání Vykáně s týmem Horek nad Jizerou, které skončilo nerozhodně 1:1. „Já jsem spokojený po vývoji celého zápasu. Byl to hodně kvalitní soupeř, zatím asi nejkvalitnější. Bodík s nimi bereme, vyhrát mohly oba týmy," řekl po zápase manažer Čechie Vykáň Václav Bryndza. „My jsme měli šance, hosté také. Myslím, že je to spravedlivá remíza," řekl.

Hlavně druhý poločas byl z obou stran hodně ofenzivní, nebezpečnější byli hosté. „My jsme si vytvořili více šancí v prvním poločas, hlavně na začátku, kdy se nám to nepovedlo natřikrát protlačit do brány. Celkově jsem spokojený, protože proti nám stál kvalitní soupeř," chválil soka Bryndza.

Čelákovice vyhrály potřetí v sezoně, na svém trávníku rozstřílely Kunice 4:0. A to bylo pro hosty ještě milosrdné. „Dali jsme dva rychlé góly a to událo ráz celému zápasu. Měli jsme další šance a výsledek mohl být vyšší. Soupeř byl odevzdaný, měli jsme tak osm až deset šancí, jen Pánek šel třikrát sám na brankáře," uvedl čelákovický hrající trenér Radek Skuhravý.

Jeho tým se ale trápil v koncovce. „Chyběli nám tři hráči (Dalekorej vyloučení, Kubeš nemoc a Galovič dovolená). Kdybychom byli kompletní, vyhráli bychom určitě vyšším rozdílem. Soupeř měl v průběhu utkání asi tři tutovky, ty chytil náš gólman Skuhravý. Výsledek je pro Kunice ještě milosrdný," dodal Skuhravý.

Nové koště dobře mete, říká se. V Poříčanech to ale neplatilo.  Nový trenér poříčanského mužstva Michal Mrázek, který na lavičce nahradil odvolaného Vladimíra Vostřese,  vítěznou premiéru nezažil. Jeho tým prohrál s posledním celkem tabulky, rezervou Čáslavi 2:3. „Do zápasu jsme šli v hodně kombinované sestavě. Mimo hráčů, kteří byli z nějakých důvodů omluveni, museli do zápasu nastoupit i hráči se zraněním. Po ose mužstva, která  nebyla k dispozici měli zdravotní problémy Mužík, Ondra Puk, Štefančík a Matěj Doubek," vypočítával zranění Michal Mrázek. „Nicméně klíčovým momentem zápasu bylo, že se nám nepodařilo udržet vedení do přestávky. Nemůže se nám stát, že po naší standardní situaci obdržíme z protiútoku branku. Gól na 1:3 ze 46. minuty asi rozhodl o výsledku. Nám zápas vůbec nevyšel, hráli jsme bojácně, bez důrazu, špatně jsme kombinovali, standardní situace jsme nedokázali využít. Musíme se poučit a v dalších zápasech naše chyby odstranit," řekl nový trenér Poříčan.

Trenéra Vostřese vystřídal Mrázek

V průběhu minulého týdne se rozhodlo vedení poříčanského fotbalového týmu odvolat trenéra Vladimíra Vostřese od A mužstva hrajícího krajskou I.A třídu. „Je tomu tak. Poděkovali jsme mu za odvedenou práci, kdy se spolupodílel na postupu mužstva do I.A třídy a současně jmenovali na post hlavního kouče zkušeného Michala Mrázka. Ten povede náš celek společně se Zdeňkem Pačesem," poskytl informace klubový manažer Václav Kupr.