„Všem, kteří mi dali hlas, moc děkuji. Chci navázat na osmiletou práci Radka Nolla na postu šéfa svazu a na to, co se mu povedlo,“ vyprávěl Nehasil ihned po jeho zvolení. „Radek nasadil laťku hodně vysoko. Doufám, že budu neméně úspěšným předsedou jako on. Ještě jednou všem děkuji,“ přidal nový šéf svazu, který převzal dirigentskou taktovku po Radomilu Nollovi z Opolan.

Volební valná hromada se konala v areálu SK Městec Králové. Venku, na tribunách stadionu. Skvělý nápad a super tah v této covidové době. Bylo k tomu potřeba jediné – dobré počasí. A to se vydařilo. Navíc byla dodržována maximálně přísná hygienická opatření.

Zájem o volební valnou hromadu byl velký Vlastně už ani větší být nemohl. Zúčastnilo se jí šedesát čtyři okresních zástupců jednotlivých klubů, tedy sto procent.

SOUTĚŽ: Hlasujte v anketě o nejpopulárnějšího fotbalistu na Nymbursku

Pracovní skupinu tvořili Antonín Krumpholc, Radomill Noll a Tomáš Koníček. Představeny byly i sčítací a mandátová komise. Schůzi voličů, kandidátů do jednotlivých komisí a hostů načal svým úvodním proslovem končící předseda Noll. „Valná hromada je usnášení schopná a může začít,“ uvedl mimo jiné v krátkém projevu Noll.

Všichni přítomní si pak vyslechli zprávu o činnosti svazu, hospodaření a činnosti mládeže. „Snad jsem na OFS pracoval dobře. Kandidátům přeji hodně štěstí. Díky za podporu,“ rozloučil se se svou funkcí Noll.

A šlo do tuhého. Jako první se voličům představil Karel Nehasil. Mluvil o své lásce k fotbalu, o své kariéře rozhodčího i funkcionáře v Poříčanech nebo na svazu. „Chtěl bych pokračovat v nastoupené cestě po Radku Nollovi,“ zaznělo z úst prvního kandidáta na post předsedy.

Po něm vystoupil Tomáš Koníček. I on představil své plány a vize. „Chceme fotbal, za který se nebudeme muset stydět,“ uvedl mimo jiné.

Venkovní sport ano, vnitřní stále ne. Taková budou od pondělí pravidla
Jak se bude od pondělí sportovat? Venku ano, vevnitř stále ne

Zástupci klubů se vydali k urně a po krátké době bylo jasno. Vítězem se stal Karel Nehasil, který získal 37 hlasů. O jedenáct méně jich měl Tomáš Koníček. Jeden hlas shledala komise jako neplatný.

Náplastí na neúspěch při volbě předsedy bylo pro Koníčka to, že se dostal do Výkonného výboru. Spolu s ním dostali nejvíce hlasů trio Radomil Noll, Antonín Krumpholc a Martin Malát z Dymokur. Na volbu Výkonného výboru stačilo jedno kolo.

Dvě kola pak byla potřeba na volbu do Revizní komise. Ta se nakonec skládá z Milana Karlíka, Pavla Klímy a Luďka Kutmona.

Utkání čtvrtfinále Evropské ligy mezi Arsenalem a Slavií
Hrdina v masce. Kolář byl vynášen do nebes a sám prozradil, že bude jako Čech

Ještě před volbou revizní komise došlo na představení kandidátů, při níž ostře vystoupil člen hnutí F-evoluce Lukáš Dont z Rožďalovic. „Pro mě je volba předsedy obrovským zklamáním. Jak to dopadlo, že pro mě naprosto šílené. Jsem v šoku. Proto odstupuji z kandidatury do revizní komise,“ pronesl Dont.

Nezbývá než popřát novému šéfovi svazu hodně zdaru…