První půle rozhodně nenadchla. Žádný líbivý fotbal to nebyl. Akce postrádaly koncovku, za zmínku stojí jediná šance hostujícího Sedláčka. Ten ale netrefil dobře míč a tak ani jeho pokus nemířil mezi tři tyče.

Hodně úzko bylo domácím ve druhém poločase, do kterého vstoupily dominantně Poříčany. Po střele Slunéčka zachránila Štrupla tyč a dorážka našla náruč ležícího gólmana. Chvilku nato hlavičkoval hodně zblízka Lukáš Mužík, semický brankář ale prokázal reflex a šanci zneškodnil.

A teprve potom se osmělily Semice. Koštířova střela po spolupráci s Holanem byla hodně nepřesná, ale zanedlouho zvedali domácí ruce nad hlavu. Nenápadná akce, centr a koncovka Švarce – 1:0!

Poříčany pak marně hledaly recept na organizovanou obranu, ale nenašly ho. Proto odjely poraženy.

„Příprava za nic nestála, všichni nás porazili. Říkal jsem, že by bylo hezké, když už jsme v přípravě všechno prohráli, kdybychom vyhráli. A to se povedlo,“ zářil spokojeností semický trenér Pavel Jareš. „Myslím, že je to nezlomnou bojovností kluků. Konečně semičtí mladíci přišli na to, že pokud budou hrát za áčko, budou obrovským přínosem. Ať jsou to Vavřík, Rychtařík, Šimek, Hobík. V tomhle týmu je ještě obrovská rezerva. Nesmím ale zapomenout na další jako jsou Novák, který nám hodně pomohl, Bříza hrál se sebezapřením, v bráně to byl Štrupl. Pochvalu zaslouží všichni, za bojovnost jsme si body zasloužili,“ řekl Jareš. „Rozhodlo srdíčko, nadšení,“ vyprávěl kouč. „Myslím si, že my jsme více chtěli, hosté hráli často dost profesorsky,“ dodal Pavel Jareš.

„Nebyli jsme produktivní při zakončení a to rozhodlo. Mohli jsme vést tři nula a bylo by po zápase, ale bohužel jsme to nezvládli,“ litoval po zápase trenér Poříčan Jiří Biško, který přišel na hřiště šest minut před koncem. „V prvním poločase jsme tam měli jednu dobrou šanci, ale Sedláček to netrefil. Chtěli jsme zápas vyhrát, podle toho to vypadalo, ale spadla tam jedna haluz. Fotbal se hraje na góly, a v tom jsme úspěšní nebyli,“ uvedl poříčanský trenér. „Nejdůležitější a hlavní bylo to, že jsme neproměňovali své příležitosti. Nedali jsme šance, které měly skončit gólem a to rozhodlo,“ dodal Jiří Biško.

Semice - Poříčany 1:0

Branka: 74. Švarc. Rozhodčí: Martin Vlk. ŽK: 2:4. Diváci: 280. Poločas: 0:0.
AFK Sokol Semice: Štrupl – Rychtařík, Š. Jareš, Bříza, Neuhausel – Vavřík (82. Hobík), Švarc, Šťastný, Novák (90. Machala) – Koštíř (87. Holas), Holan (78. Šimek).
SK Poříčany: Kopecký – Krombholz, R. Biško, Petržílka, V. Mužík (84. J. Biško) – Ludvíček, Procházka (75. Koula), Slunéčko, Holler (78. Stárek) – Sedláček, L. Mužík (59. Štefančík).