Fotbalisté Litole měli hrát na umělé trávě v Benátkách nad Jizerou s týmem Přední Kopaniny. „Bylo na hřišti hodně sněhu a nestačili to odklízet," uvedl kapitán Litole Václav Sosnovský.

A není se čemu divit. Přívaly sněhu byly o víkendu opravdu více než velké. Prostě kalamita.

V Benátkách se sice odklízení sněhu ze hřiště konalo, ale bylo to marné. „Hned jak to vyhrnuli, bylo to zapadané. Byla by to holomajzna. Volali jsme jim už ráno, aby sem  vůbec nejezdili," řekl Sosnovský.

Ten v tom nevidí žádný problém. „Já jsem byl dokonce rád, že se nehrálo," přiznal bez skrupulí.

Náhradní termín mužstva nenašla. „Chtěli jsme to zkusit odložit na úterý, ale oni už měli domluvený zápas na středu," dodal Sosnovský.

To Union Čelákovice, který měl hrát s Uhříněvsí, se se soupeřem  na náhradním termínu dohodl. „Měli bychom to sehrát ve středu nebo ve čtvrtek," řekl hrající trenér divizního mužstva Radek Skuhravý. „Pokud to sehrajeme, tak to pro nás žádné narušení přípravy nebude," připojil.

Navíc tým alespoň trénoval. „Ráno nám volali, že se nehraje, takže jsme alespoň potrénovali. Navíc máme v současné době dost nemocných hráčů, tak se aspoň doléčí," řekl kouč Unionu.

Semice měly hrát poprvé na přírodním trávníku, ale jejich tréninkové hřiště bylo pochopitelně pokryté souvislou a vysokou vrstvou sněhu. „Hráli jsme. Ale v tělocvičně," usmíval se semický trenér Jaroslav Havránek. „Měli jsme alespoň trénink. Myslím, že se nedalo hrát nikde. Komplikace to pro nás v žádném případě není, protože zápas sehrajeme v jiném termínu," dodal semický kormidelník.