Před každou sezonou se mluví o tom, kdo kam přestoupil, jak se týmu podařilo přípravné období a s jakým cílem jdou jednotlivé celky do bojů o body. Ani tentokrát tomu nebude jinak. Činovníkům těchto šesti zástupců v I. B třídě skupině C jsme položili před startem sezony tři stejné otázky.

1. Jak se vám líbila příprava vašeho mužstva?
2. K jakým změnám došlo v kádru týmu?
3. Jaké jsou vaše cíle před startem nového ročníku?

SK SOKOLEČ
manažer Josef Šátek

1. Na začátku to vypadalo hodně špatně, to musím uznat. Odešlo nám dost hráčů a neměli jsme ani trenéra. Nakonec byla příprava velice dobrá, co se týče tréninkové účasti možná nejlepší za poslední roky. 
2. Odešli Petr Kozel, Vodvářka, Roman Fink, Hadvičák, Stánok, Trumpus, Mráz a Pěkný. Těch odchodů bylo opravdu hodně. Přišel k nám Jan Hlavatý z Poříčan a zapojili se s námi tři dorostenci, to jsou naši odchovanci.
3. Chtěli bychom být do pátého místa.

Ilustrační foto
Bulíř: Dělali jsme chyby, které soupeř trestal

TJ PÁTEK
předseda Jaromír Bulíř

1. Zápasy byly dobré, ty se vydařily, jen docházka k těmto utkáním byla o dost horší. Na tréninky jsme se scházeli, ale představa byla taková, že hráčů bude víc. Když se někdo před zápasem zranil, byl to citelný problém.
2. U nás je to téměř beze změn. Přišel z Milovic Marek Baran a ze Žíželic brankář Milan Mical. Nikdo neodešel, takže to, co bylo na jaře, to zůstalo.
3. Chtěli bychom se nějak držet v horních patrech tabulky. Ideální by bylo do pátého místa. Pokud budou hráči zdraví, máme na to. Tým na to je.

FK LOUČEŇ
trenér Otakar Ottomanský

1. V rámci možností to šlo, byla to taková klasika. Bylo to samozřejmě ovlivněné dovolenými a tak podobně. Příprava nebyla nejhorší, takový průměr.
2. Skončil Josef Toma z časových důvodů a také Martin Mach rovněž kvůli času. Z dorostu přišli Nehyba a Melčák, ale oba jsou zraněni. A ještě Filip Bašus, ale ten už s námi trénoval a hrál. Pokoušíme se ještě získat zpět Petra Vlasáka ze Seletic. Jiné změny u nás nejsou.
3. Cíle jsou skromné, opět hrát v klidném středu startovního pole. Říká se, že druhý rok v soutěži bývá nejhorší, tak uvidíme, co nás bude čekat. Podle mě bude soutěž o dost vyrovnanější. Minulou sezonu tam byly celky, které byly brzy odepsané k sestupu. Přišly kvalitnější celky, boj o záchranu bude rozhodně těžší.

Fotbalový trávník v Úvalech čeká na své patrony.
Je libo penaltu nebo celé vápno? V Úvalech si můžete „koupit“ kousek hřiště

AFK MILOVICE
trenér Pavel Pavlíček

1. Tréninková účast byla poznamenána dovolenými, takže vůbec nejsem spokojený. Příprava rozhodně neproběhla podle mých představ.
2. Odešel Marek Baran do Pátku a během sezony skončilo několik hráčů, především těch mladších. Mrzí mě, že se rozhodl skončit František Janssen. Ale děláme vše pro to, aby nám v sezoně ještě pomohl. Jediný, kdo přišel, je Daniel Hubáček ze Sadské.
3. To je jednoznačné. Nebudeme si na nic hrát, v následující sezoně se chceme zachránit. Co bude navíc, bude dobré a bude to nad rámec našich plánů.

AFK SADSKÁ
trenér Milan Svoboda

1. Myslím, že tréninková docházka byla hodně dobrá, někdy až výborná. Chodilo nás dost. Ale na přátelské zápasy to byla katastrofa. V létě je to asi normální, někdo dá přednost koupání nebo dovolené. Přístup k přípravným zápasům byl hrozný.
2. Přišel Dudla, který k nám zamířil z Kostomlat, ale naposledy hrál za Polepy, dále Čemus z Polabanu Nymburk. Odešel jen Hubáček do Milovic. A máme nového gólmana Jindru Jaroše, který byl měl dýchat na záda naší jedničce, jeho přístup v přípravě byl velmi dobrý.
3. Výbor nám svoje představy řekne těsně před mistrovskými zápasy. Hlavní cíl je zachránit se. Moje představa je taková, že bychom mohli atakovat příčky nejvyšší. Týmy v soutěži se hodně obměnily, přišlo hodně nových mančaftů, takže uvidíme, co od nové sezony čekat. U některých týmů nevím, co od nich fotbalově čekat. Ale my chceme být každopádně nahoře. Jak já říkám: nejdříve se zachránit a pak uvidíme, co dál. Soutěž bude hodně těžká.

SS OSTRÁ
vedoucí Pavel Jásek

1. To, co jsme chtěli udělat, to jsme zvládli. Jaký budeme mít kádr, to bude záviset na áčku. Jádro béčka to svoje odtrénovalo.
2. U nás nikdo neskončil, kádr zůstal stejný. Posilovat nás budou kluci z áčka, kteří budou méně vytíženi.
3. Byl bych rád, kdybychom se pohybovali v horních patrech tabulky, nebudeme si nic nalhávat. Kdybychom hráli o sestup, bylo by to hodně špatné. 

Z fotbalového utkání I.B třídy Pátek - Milovice (3:3, PK 3:0)
Pavlíček: Nejsilnější stránkou mužstva je týmový duch

Umístění v minulé sezoně

5. místo Sadská
6. místo Loučeň
7. místo Pátek
8. místo Milovice
1. místo Ostrá B (v OP)
3. místo Sokoleč (v I.A tř.)


Zápasy prvního kola I.B třídy

SOBOTA
TJ Pátek – SK Sokoleč
AFK Sadská – Tuchoraz
FK Loučeň – Bílé Podolí
AFK Milovice – Liblice

NEDĚLE
Ostrá B – Čáslav B (10.15)

Ilustrační foto
Starší dorost potopila žlutá karta, mladší sahali po bodu