„Alibismus stranou. Ano, chceme postoupit. Čeká nás ale ještě dlouhá cesta," uvedl odhodlaně před startem jarní části sezony manažer libického klubu Miroslav Tomáš.

Mužstvo doznalo v zimní pauze jen minimálních změn. Citelnou ztrátou by mohl být odchod rychlonohého útočníka Mbaha, který v podzimní části soutěže nastřílel pět branek. Na druhou stranu ofenzivu posílí zkušený středopolař Matěj Brabec. „Má velké zkušenosti a na hřišti obrovský přehled. To ukázal v přípravných zápasech. Bude pro nás velkou posilou a přejeme si, aby se mu vedlo i střelecky. Má pro to všechny předpoklady," řekl na adresu nové akvizice libický asistent trenéra Miroslav Dolejš.

V přípravném období sehrál libický tým několik přípravných zápasů a zúčastnil se kolínského turnaje, kde skončil poslední. „V přípravě se nám výsledkově moc nedařilo. Ale nehráli jsme snad ani jednou ve složení, ve kterém budeme hrát v mistrovských zápasech. Není to ale jen náš problém, s tím se potýkají snad všude. A také se na to rozhodně nechceme vymlouvat," uvedl Dolejš.

A co bude na jaře podle libického asistenta rozhodovat v boji o příčky nejvyšší? „Bude záležet na tom, zda budeme dostatečně sebevědomí a také jak se vypořádáme s tím, že se na nás bude chtít každý vytáhnout. Věříme, že náš tým má na to, aby zopakoval podzimní bilanci. Bude to ještě hodně náročná cesta, ale věříme, že máme dostatečně silný kádr. Je ale jasné, že i další dva nebo tři týmy budou chtít být na nejvyšších příčkách," uvedl libický asistent trenéra. „Důležité je, že jsme udrželi kádr pohromadě," dodal.

Změny v kádru

PŘIŠLI: Brabec (hostování z Kunic, naposledy hrál v Českém Brodě), Polák (jeho příchod z Velkého Oseku by měl být doladěn).
ODEŠLI: T. Zdražil (přestup do Bohemie Poděbrady), Mbah a Jakl (skončilo jim hostování).

Střelci

8 – Jan Fořt
7 – Jandzík
5 – Mbah
4 – Billý
3 – Kratochvíl
3 – Lambert
3 – Sosnovský
3 – Kalina
1 – Havierník
1 – Beneš
1 – Černý

Brankáři s nulou

7 – Václavík