Milovice chtěly zápas odložit, Loučeň byla proti

Milovice - Loučeň
21. kolo I.B třída
sobota 13.5. 2017
17 hodin
hřiště Milovice

Jde o body do tabulky skupiny C, o lepší postavení, o čest. Milovice ale mají velké problémy se složením kádru, dokonce chtěly utkání odložit. To se ale nepovedlo. „Od zápasu v Liblicích máme problém složit jedenáct zdravých hráčů. Někde jsme v těch Liblicích asi šlápli do pořádné smůly," kroutí nevěřícně hlavou Pavel Pavlíček, trenér milovického mužstva. „V týdnu jsme kontaktovali Loučeň se žádostí o přeložení utkání na jiný termín z důvodu hromadné marodky hráčů, ale Loučeň nesouhlasila. Nic proti jejich rozhodnutí, pravděpodobně bychom se zachovali stejně. Tak to holt odehrajeme buďto s hráči béčka nebo v osmi lidech," bere situaci s nadhledem Pavlíček. Nic jiného mu ani nezbývá. „Vždycky je o co hrát," usmál se Pavlíček.

Ani jeho soka nepřivádí slovo „derby" zatím do varu. „Pro nás je toto utkání stejné jako všechna ostatní. Vždy nastupujeme s tím, že chceme vyhrát," uvedl před duelem dvou okresních rivalů lodivod hostujícího týmu Otakar Ottomanský.

Prohra v derby zanechala na hráčích stopy

Okresní mužstva jdou do derby v rozdílném rozpoložení. Zatímco Milovice poslední dva zápasy prohrály a nedaly ani jeden gól, Loučeň třikrát za sebou naplno bodovala. „Je pravda, že derby s Lysou pro nás mělo být vrcholem našeho úsilí a cílem být štikou této soutěže. Výsledek derby na nás jistě zanechal a zanechává stopy zklamání. Na všech je patrný takový psychologický efekt připomínající horolezce, který nezdolal vrchol jen o pár desítek metrů," připouští zklamání kouč Milovic.

To Loučeň může být v pohodě. Trenér ale úplně nadšený není a přehnaný optimismus okamžitě krotí. „Vyhráli jsme třikrát s mužstvy ze dna tabulky, ale s pokojen jsem byl jen s druhými poločasy proti Červeným Pečkám a v Radimi. Takže o nějakém uspokojení nemůže být rozhodně řeč," nevznáší se v oblacích Ottomanský.

Ilustrační foto
Kam na fotbal

Trenér Pavel Pavlíček už tancovat nebude

Kromě prestiže a lepšího postavení v tabulce vlastně o nic nejde. Klidný střed tabulky je splněn. Jak tedy budou trenéři motivovat své svěřence do zbývajících střetnutí sezony? „No, to je velmi dobrá otázka. Na podzim jsem kluky motivoval tím, že jim s mou taneční skupinou Second Hand Boys zatančíme na plese, o což evidentně strašně moc stáli (smích). Do zbytku sezony však, po prohře s Lysou, nemáme speciální motivaci. Snad jen, pokud se v létě povede záměr přivést do klubu kvalitní posily. Motivací samotnou by měla být pro hráče snaha, neustále přesvědčovat na tréninku a na hřišti o svých herních kvalitách," říká kouč Pavlíček.

A co protivník? „Po podzimu jsme si řekli, že by bylo pěkné udržet si postavení v první sedmičce a dělat radost sobě i našim příznivcům," má jasno kouč Loučeně.

Ilustrační foto
Přerovští se v závěru červenali

Kouč Ottomanský bude spoléhat na týmový výkon

Na podzim skončil zápas mezi těmito celky po devadesáti minutách nerozhodně 2:2, na penalty pak vyhráli hosté z Milovic. Co odveta? „Budeme doufat ve férově řízené utkání a v to, že ze zápasu odejdeme se vztyčenou hlavou," přeje si před sobotním mačem milovický kormidelník Pavel Pavlíček.

„Spoléhat budeme na zodpovědný týmový výkon a kdyby se přidalo i trochu nezbytného štěstí, nemuseli bychom být bez šance," věří v bodový přírůstek jeho protějšek Otakar Ottomanský.

Z basketbalového utkání semifinálové série Nymburk - Opava. 5. zápas
Potvrzeno: Nymburk je ve finále, zahraje si s Děčínem

Bilance týmů

AFK Milovice  FK Loučeň
5. místo  6. místo
34 bodů  34 bodů
skóre 44:31  skóre 38:29

Střelci týmů

20 – Tangl  13 – Štěpánek
5 – Beneš  8 – Mareš
5 – M. Baran  4 – Holánek
4 – Dlouhý  4 – Vlasák