Semice doma porazily Sedlčany vysoko 5:2. Za jedenáct minut vedly o tři branky, pak ale hosté snížili na rozdíl jediného gólu. V dalším průběhu ale domácí své vítězství pojistili dvěma zásahy. „Měli jsme úvod z říše snů," liboval si vedoucí semického mužstva Miroslav Čepelka. „Po našem rychlém vedení jsme polevili a následný stav 3:2 byl logickým vyústěním situace. Pak jsme ale podnikli brejk, přidali čtvrtý gól a byl pokoj. Měli jsme super začátek, ale ve druhém poločase byli aktivní hosté. To byl důsledek toho, že naše vedení stáhli. My jsme to ale v závěru urvali a dovedli utkání do vítězného konce," hodnotil střetnutí Čepelka.

Poděbrady už jsou smířené  se sestupem. Několik hráčů totiž posílilo v záchranářských pracích rezervu. Bohemia prohrála na půdě Benátek nad Jizerou 0:1. „Čekali jsme, jak na nás domácí nastoupí, že se dostaneme pod tlak, ale nebylo tomu tak, hrálo se nahoru dolů. Byla to vyrovnaná partie, moc šancí nebylo. Neměli jsme je ani my, ani soupeř. Přesto jsme po centru ze strany v poločase prohrávali," řekl k prvnímu poločasu poděbradský kapitán Jan Jirásek.

Po přestávce už žádná branka nepadla. „Druhou půli to bylo opět vyrovnané, hrálo se především ve středu hřiště. Nám chybí finální fáze. Úplně gólovou šanci jsme neměli, ale spoustu přečíslení a brejků ano, ale nic nedokážeme dotáhnout do konce," uvedl Jirásek. „Bod jsme mohli mít, soupeř se sice snažil hrát fotbal, ale byl hratelný. Hrálo se na krásném hřišti, dlouho jsem nehrál na hezčím," dodal poděbradský kapitán.

Polaban Nymburk, který hrál doma nerozhodně 1:1 s Tatranem Rakovník sezonu už jenom dohrává. Je v klidném středu tabulky. „Po tomto utkání jsme rádi za bod. Rakovník má dobrý mančaft," řekl po utkání nymburský kapitán František Farkaš, který šel do zápasu až ke konci. „Hosté to měli složitější v tom, že se jim v šesté minutě zranil brankář. Byl otřesený," uvedl Farkaš.

Třicet minut bylo vyrovnaných, od té doby byli lepší hosté. Ti už v té době prohrávali po trestném kopu Bobka. Ze stejné situace se parádně trefil Gögh a to byla poslední branka střetnutí. „Hosté byli od třicáté minuty aktivnější, měli častěji míč a deset minut před koncem dokonce trefili břevno. Proto můžeme být rádi za bod. My už jsme další vyloženou šanci neměli," dodal Farkaš.

VLADIMÍR  MALINOVSKÝ

TOMÁŠ  KUBÁNEK