Lipník – Milovice 1:6

„Zase to bylo jednoznačné. Půle byla sice nula nula, my jsme měli jednu tutovku, tu jsme ale nedali. Soupeř měl více šancí. Po změně stran Milovice zabraly a my jsme odpadli," přiznal zadák Lipníku Tomáš Mencl.

„Je to takové derby, všichni se známe. Vypadalo to spíš jako přáteláček. My jsme nebyli schopni se v prvním poločase prosadit, i když se hrálo na jednu bránu. Nakonec se nám po změně stran podařilo vstřelit šest gólů. Škoda toho pokutového kopu, který jsem nechytil, mohlo to skončit s nulou. Zápas měl ale skončit větším rozdílem," uvedl hrající trenér milovického mužstva Sergej Vlačiha, který musel už podruhé zaskočit v bráně.

Branky: 75. Doležal mladší (z PK) – 57. F. Novák, 70. Jan Krátký, 72., 77. a 90. Dlouhý, 86. Tangl. Rozhodčí: Karlík. ŽK: 2:1. Diváci: 70. Poločas: 0:0.
Lipník: Libich – Tax, Mencl (28. Baloun), Doležal starší, Jokl – Švehla, Zítka, Malý, Palyza – Kyselka, Doležal mladší.
Milovice: Vlačiha – Tangl, Müller, Plecitý, F. Novák – Dlouhý, Jakub Krátký, Dzurko, Horváth (46. Křivánek) – Jan Krátký, Beneš (46. Zoubek).

H. Jeseník – Rožďalovice 2:5

„My jsme za dvacet minut vedli dva nula a vypadalo to na jednoznačnou záležitost. A na konci to taky jednoznačná záležitost byla, ale pro hosty. Od třicáté minuty nám došla šťáva, v obraně jsme začali dělat chybu za chybou a soupeř nás trestal. A to je pět inkasovaných gólů ještě milosrdných. Byla to z naší strany ostuda a je mi líto diváků, kteří se na to museli dívat. Naši hráči si musí uvědomit, že ono to samo nepůjde a že se pro to musí alespoň jednou týdně něco udělat," byl pořádně naštvaný předseda Hrubého Jeseníku Roman Sodoma.

„V prvním poločase to bylo vyrovnané. Druhou půli už jsme jednoznačně ovládli. Kluci jezdili a zápas odmakali, zaslouží pochvalu. A musím říct, že velice dobře pískal rozhodčí," chválil hráče i sudího rožďalovický trenér Miroslav Kořínek.

Branky: 21. a 31. Ott (2 z PK) – 10. a 37. Hora, 60. J. Hojsák, 75. Táborský, 87. M. Najmon. Rozhodčí: Myška. ŽK: 0:2. Diváci: 100. Poločas: 2:1.
Hrubý Jeseník: Hájek – Lejnar (79. Šifta), R. Stránský, T. Hurych, Pivec (84. Jirouš) – Kozák, Riesz, R. Hurych, D. Pulda – Ott, M. Jeník.
Rožďalovice: Hospodka – Ottomanský, M. Najmon, M. Hojsák, Vlček – Černý, Táborský, J. Hojsák, J. Veselý – Kunc, Hora.

Kovanice – Všejany 1:1

„ Začátek zápasu jsme prospali a v prvních patnácti minutách měl mírnou převahu soupeř, pak jsme převzali otěže zápasu my, byli jsme lepším týmem, branku se nám však vstřelit nepodařilo. Do druhého poločasu jsme vstoupili dobře a v 55. minutě Jarda Martínek otevřel skóre. Po vstřelené brance se z našich kopaček vytratila přesnost, i přesto jsme se dokázali dostat do několika šancí. Čtvrt hodiny před koncem jsme nechali utéct hostujícího útočníka a ten svou šanci proměnil. Utkání tak skončilo remízou, na šance jsme sice vyhráli, ale bereme pouze bod," litoval Josef Černý z kovanického tábora.

„Přijeli jsme ve dvanácti lidech a to se ukázalo klíčové. První poločas jsme byli nebezpečnější, ale nepodrželi jsme balón. Měli jsme tutovku, kdy jsme nedostali míč z metru do prázdné brány, na druhé straně nás zachránilo břevno. V první půli jsme museli kvůli zranění vystřídat a hned po pár minutách druhé půle se zranil druhý hráč a celý poločas jsme tak hráli v deseti. Domácí šli do vedení a pak nás několikrát podržel brankář. Po brejku jsme vyrovnali a byli jsme nebezpečnější. Kovanice i když hrály v přesilovce, tak jen nakopávaly, my měli v závěru ještě dvě šance utkání zvrátit, je to škoda," byl z remízy zklamaný hráč hostí Marek Sutter.

Branky: 56. Martínek – 76. Bouška. Rozhodčí: Černý. ŽK: 3:0. Diváci: 70. Poločas: 0:0.
Kovanice: Krátký – Suchý, Kukla, Poklop, Stránský (42. Martínek) – T. Černý, Trégl, Gajdoš, Krejčík – Kubina (85. Chmel), Jelínek.
Všejany: Dlouhý – L. Michl, Kubín, T. Šáfr, Sutter – D. Říha, Král (Hejduk), Novák, Náhlovský – Bouška, Hanuš.

Kostelní Lhota – Přerov nehráno

Těsně před utkáním se přehnala bouřka a silný déšť, trávník se tak stal neregulérním a utkání bylo odloženo. Náhradní termín byl stanoven na středu 8. června od 18 hodin.

Běrunice – Opočnice 0:1

„Prvních třicet minut bylo vyrovnaných. Obraz hry se změnil poté, co dostal opočnický hráč červenou kartu a náš stoper musel střídat. Opočnice začala bojovat, byla u všeho dříve a my jsme se nemohli dostat do tempa. V závěru jsme chtěli vyhrát, vrhli jsme síly do útoku, ale gól dal minutu před koncem soupeř. Bylo to remízové utkání se šťastným koncem pro hosty," řekl běrunický kapitán Ondřej Vaňura.

„Po fotbalové stránce utkání moc krásy nepobralo. Sympatický je pro nás výsledek, že jsme vyhráli. S tím jsem samozřejmě spokojený. Už v prvním poločase jsme měli tři velké šance, které jsme neproměnili, což mě mrzí. Ale co mě trošku znepokojuje je to, že jsme zase hráli tři čtvrtiny zápasu v deseti. Budeme muset zlepšit morálku, protože takhle to dál nejde. Ale potěšující je, že jsme soupeře dokázali porazit i v deseti. Utkání bylo vyrovnané, my jsme možná měli maličko navrch," hodnotil zápas opočnický trenér Jiří Petrášek.

Branka: 89. J. Košvanec. Rozhodčí: Rozvoral. ŽK: 2:1. ČK: 29. V. Strejček (Opočnice). Diváci: 60. Poločas: 0:1.
Běrunice: K. Chrastný – Poláček, P. Hála, M. Čížek (77. Ouzký), Štěpán (49. Mitrev) – Podněcký, P. Hála (30. Fiferna), D. Mašinda, Náhlík – Vaňura, M. Chrastný.
Opočnice: V. Košvanec – M. Strejček, Holubička, Mikšovský, Grolmus (79. P. Rychlík) – Jambor, Potůček, M. Rychlík (59. Fiala), Pivný – J. Rychlík (69. J. Košvanec), V. Strejček.

M. Králové – Ostrá B 1:3

„Přijel soupeř, který chce asi nahoru. My jsme byli rovnocenným soupeřem. Řekl bych, že jsme byli více na balonu, i když tomu skóre neodpovídá. Fotbal se hraje na góly. Soupeř měl v první půli dvě střely na bránu a dal dva góly. My naopak šance nedáváme, to je naše dlouhodobá nemoc, na tom jsme shořeli. Myslím, že jsme hráli dobře, možná to ani soupeř nečekal. Z naší strany to bylo odehrané dobře, ale rozhodla produktivita. Po dlouhé době jsme sehráli utkání, které snese měřítko. Nemáme se za co stydět. Potrápili jsme aspiranta na postup, ale počítají se body," uvedl po utkání trenér Městce Králové Milan Švábenský.

„Po celých devadesát minut se hrál zcela vyrovnaný zápas. Domácí byli častěji na balonu, ale rozhodla efektivita, která byla z naší strany stoprocentní. Poločas byl dva nula, domácím to létalo vedle, měli asi jen jednu velkou šanci," vyprávěl po utkání vedoucí týmu rezervy Ostré Pavel Jásek.

Branky: 70. R. Kafka – 1. a 63. L. Dozorec, 26. Doseděl. Rozhodčí: Löwe. ŽK: 1:5. Diváci: 75. Poločas: 0:2.
Městec Králové: Fiala – Štok, M. Hradečný, Blažek, Novotný – R. Kafka, L. Němec, Tyl, Hrbáček – Janouch, Krejčí.
Ostrá B: Chaloupka – Cabrnoch, Čáp, Birkuš, Vavřík – Uher, J. Dozorec, Sedlák, Vojtěch – Doseděl, L. Dozorec.

Kostomlaty – Loučeň 4:0

„Zahráli jsme opravdu dobře a konečně nám to tam začalo padat. My asi umíme hrát jen na lídry okresního přeboru. Vstoupili jsme do zápasu aktivně a po prvním gólu jsme se stále tlačili dopředu. Hosté chtěli se stavem něco udělat, ale my jsme dali z jasné penalty druhý gól. Chtěli jsme být aktivní i ve druhé půli, měli jsme dobrý pohyb. Od šedesáté minuty to byl náš zápas, dohrávalo se v naší režii. Podle mě jsme byli ve všem lepší a cením to výš než vítězství s Kostelní Lhotou," radoval se Martin Šulc, trenér Kostomlat.

„Vysoké vítězství jsme nadšeně bojujícím domácím usnadnili bezkrevným výkonem většiny mužstva. Utrpěli jsme nejvyšší prohru v sezoně a uřízli jsme si našim výkonem ostudu," hlesl naštvaný trenér Loučeně Otakar Ottomanský.

Branky: 5., 59. a 75. Zalabák, 22. Janáček (z PK). Rozhodčí: Hlavička. ŽK: 1:5. Diváci: 50. Poločas: 2:0.
Kostomlaty: Týma – Zinek (76. Borufka), Neagu, Dvořák, Šulc (78. Prošek) – Janata, Janáček, Vorlíček, Jarolím (83. Klosovský) – Zalabák, Pavlíček (63. M. Večerek).
Loučeň: Bednář – Krupička, T. Vlasák (86. Brzák), Holub, Špalda – Prisčák, Mareš, Šulc, F. Bašus (55. Folbrecht) – Štěpánek, Holánek.

Tabulka po 23. kole

1. Loučeň                ⋌ 23 17 1  5 70:24  52
2. Ostrá B                ⋌ 23 17 1  5 86:41  52
3. Kost. Lhota         ⋌ 22 16 2  4 59:27  50
4. Rožďalovice        ⋌ 23 15 2  6 52:32  47
5. Milovice               ⋌ 23 14 1  8 77:34  43
6. Měst. Králové      ⋌ 23 11 3  9 55:44  36
7. Kostomlaty         ⋌ 23  7 9  7 35:40  30
8. Opočnice            ⋌ 23  8 4 11 39:48  28
9. Hr. Jeseník          ⋌ 23  9 1 13 46:69  28
10. Přerov n. L.      ⋌ 22  8 3 11 42:48  27
11. Všejany            ⋌ 23  7 5 11 45:57  26
12. Běrunice           ⋌ 23  8 0 15 28:57  24
13. Kovanice          ⋌ 23  3 4 16 35:72  13
14. Lipník               ⋌ 23  1 2 20 26:102  5

Program 24. kola

SOBOTA: Opočnice – Kovanice, Všejany – Hrubý Jeseník, Rožďalovice – Lipník, Milovice – Kostomlaty, Loučeň – Městec Králové.

NEDĚLE: Ostrá B – Kostelní Lhota (10.15), Přerov nad Labem – Běrunice.

Zápasy začínají v 17 hodin.