Střílení branek je u Čápa pro spoluhráče samozřejmostí. Aby také ne, sází jeden gól za druhým. Tím pádem nemusel za tři branky v posledním zápase nic platit do kasy. „To bych musel platit pořád. Kluci jsou na to u mě zvyklí," smál se kanonýr Sokolče.

Nebyl v tomto kole jediným hráčem, který nastřílel hattrick. On to ale stihl za pouhé čtyři minuty. Polák Robert Lewandowski ve službách Bayernu Mnichov už se musel třást, aby jeho pětigólový počin nepřekonal. „Na to jsem si ale vůbec nevzpomněl, to neřeším. A hlavně tohle není liga. Kdyby to bylo někde výš, bylo by to lepší," uvedl Čáp. „Neměl jsem to ale moc těžké. Byly to takové trefy do prázdné brány, kluci mi dávali centry ze strany. Mě se ale stává často, že dám tři góly," nechával hattrick klidným jeho autora.

Ten pracuje v rodinné firmě, která vlastní zahradnictví. Ale jen zalévání kytiček to asi nebude. „Zabírá mi to veškerý čas. Je to hodně těžké, je to velká dřina. Začínám brzy ráno a končím večer. Až se pak někdy divím, že ještě můžu běhat po hřišti," říká sokolečský forvard.

Kvůli práci mu nezbývá čas na další záliby. Jen zaměstnání a fotbal. A doma roční syn. „To je vlastně takový koníček. Ale moc ani syna nevidím, chodím domů až večer, takže si s ním jen chvíli pohraji a jde se spát," dodal kanonýr, který v mládí fandil legendárnímu útočníkovi Dennisi Bergkampovi.