Libický tým v pátém kole soutěže navázal na velice dobré výsledky a doma vydřel další tři body do tabulky. „V prvním poločase jsme hráli docela dobře. Byli jsme jasně lepší, ale soupeř houževnatě bránil a srdnatě bojoval. Doksy přijely s defenzivní taktikou a to jim vydrželo po celý zápas. My jsme rozhodli ke konci prvního poločasu, kdy si dali hosté vlastní gól a těsně před pauzou přidal druhý zásah Mihovský," uvedl po utkání asistent libického trenéra Miroslav Dolejš.

Po změně stran už žádná branka nepadla, šance měly oba týmy. „Zatímco v prvním poločase soupeř žádnou příležitost neměl, ve druhém dějství měl dvě velké. My jsme už tak dobře nehráli. Byli jsme hodně nepřesní a měli ve hře velké množství zbytečných ztrát. Z celkového pohledu si ale myslím, že je naše vítězství zcela zasloužené," vyprávěl Dolejš.

Čelákovice nedokázaly navázat na vítězství z minulého kola, kdy porazily v derby Poříčany. V Horkách padly 2:4. „První poločas jsme prohráli tři nula. K tomu není co říct, to byla z naší strany katastrofa," zlobil se na hráče hrající trenér Unionu Radek Skuhravý. „V prvním poločase byla naše hra špatná, nám nic nešlo. Jim tam naopak spadlo všechno, do čeho kopli," uvedl kouč.

Ten v poločase učinil změny, na hřiště šel i on a hra se rázem výrazně zlepšila. „V půlce jsme prostřídali a v naší hře byl velký rozdíl. Byla to úplně jiná hra. Druhá půle už byla velice dobrá. Ukázalo se, že bez bojovnosti se hrát nedá," řekl čelákovický trenér.

Jeho tým snížil díky dvěma trefám Parůžka na rozdíl jediného gólu, na body ale nedosáhl. „A to jsme za stavu tři dva měli dobré šance na vyrovnání. Ale nepodařilo se," dodal Skuhravý.

Poříčany doma sehrály strhující utkání. Nad Velimí vedly 3:1, pak hosté srovnali. Ale tři minuty před koncem rozhodl domácí Sedláček. „Úvod nám vyšel na výbornou a hned z první akce jsme se ujali vedení. Bohužel místo aby jsme vedli 2:0, byl ve 13. minutě stav 1:1. Naštěstí pro nás dokázal Mužík proměnit svou šanci," popsal první půli manažer Poříčan Václav Kupr.

Po přestávce se konalo hotové drama. „Po změně stran zvýšil Ondra Puk na 3:1. Z pohodového zápasu v náš prospěch jsme dokázali během pěti minut udělat neskutečné drama a nechali hosty srovnat. V závěru zápasu se nám podařila nádherná akce, po ose Hlavatý, Ondra Puk a na konci Sedláček jsme nakonec dokázali strhnout vedení na svou stranu," radoval se z těsné výhry poříčanský manažer.