„Spokojenost je s tím, že se postoupilo, ale opravdu mě i dnes trošku mrzí, že jsme nezvládli poslední dvě kola a neměli jsme minimálně stejný počet bodů jako první Ovčáry," uvedl trenér Nymburka Radek Kulhánek.

Jaká tedy byla sezona vašima očima?
Dalo by se říct, že úspěšná. Na začátku sezony v létě jsme si vytyčili cíl postoupit, což se nám podařilo, takže panuje spokojenost.

Máte celkem mladý tým, který má perspektivu. Bude mít mužstvo na to, aby uspělo v divizi?
Doufáme, že ano. Samozřejmě se snažíme mužstvo posílit o dva až tři zkušené hráče, kteří by přinesli kvalitu a zkušenost pro tento mladý kolektiv a mohli jsme hrát důstojnou hru.

Kde byla nejsilnější stránka týmu, který skončil na třetím místě?
Důležitým faktorem umístění tohoto týmu bylo, že na sobě chtěl pracovat, chodil trénovat v hojném počtu a měl hlad po úspěchu.

Sehráli jste řadu výborných utkání. Které bylo to nejlepší?
Z mého pohledu byla určitě kvalitnější utkání spíše na začátku sezony. Například druhý poločas se Suchdolem a prakticky i jarní odveta se stejným týmem snesla měřítko.

A které naopak nejhorší?
Horší utkání jsme sehráli ke konci jara, kdy se blížil konec sezony a lámal se postupový chléb, tak tam bylo znát, že je tým mladý a ještě není zvyklý hrát těžká utkání.

V těžkých a krizových chvílích jste se mohl opřít o zkušeného Milana Svobodu. Byl to pravý lídr týmu?
Ano, v krizových chvílích jsme se mohli o Milana opřít. Díky svým zkušenostem vzal v těchto utkáních zodpovědnost na sebe a dal i důležité branky. Ale z mého pohledu pravým lídrem není, protože 
o takovém hráči mám já jiné představy.

Hlavní tíha v ofenzivě byla kladena na útočníka Peterku, který dal dvacet čtyři branek. Dokážete si představit hru bez něj?
Hru bez něj si dokážu představit a i některá utkání jsme bez něj hrát museli, neboť byl pracovně vytížen. Ale pro náš systém hry je velmi důležitý.

Co chybělo k tomu, abyste celou soutěž vyhráli tak, jak jste chtěli?
Mohl bych říct, že trochu štěstí. Ale pokud budu objektivní, tak určitě vyšší kvalita, protože Ovčáry byly opravdu nejlepší.

Nyní vás čeká shánění posil. Bude doplnění a posílení kádru velké? A kdo by mohl do Nymburka přijít?
Ano, posily sháníme, chtěli bychom přivést dva až tři zkušené hráče, kteří by přinesli vyšší kvalitu do týmu. Ale toto doplnění nebude nijak velké, protože bychom chtěli dát co nejvíce prostoru hráčům, kteří se o postup zasloužili a ti by měli tvořit páteř týmu.

Jak jste si užili postupové oslavy?
Hráči určitě do sytosti a zbytek realizačního týmu velmi decentně.

Jak bude vypadat příprava na divizní sezonu?
Začali jsme ve středu 8. července. Budeme trénovat třikrát týdně v domácích podmínkách. Ve středu a v sobotu budeme hrát přípravná utkání.

Střelci týmu

24 – Peterka
10 – Nepovím
9 – Grospič
5 – Kafka
4 – Pečínka
3 – Lukavec
2 – T. Svoboda, Kořínek, Volavka
1 – Čemus, Herčík
1 branka byla vlastní

Brankáři s nulou

9 – Malý