„Náskok je opravdu veliký, ale zbývají dva zápasy a může se zmenšit," upozorňuje kapitán Brandýsa David Folwarczny, podle kterého se také v Rejšicích projevila hlavní síla mužstva – odhodlání vyhrávat. „Je to ohraná věta, ale jdeme zápas od zápasu a na tabulku moc nekoukáme. Nemáme dlouhodobý cíl, že bychom chtěli postoupit," ujišťuje.

Rejšice jejich podzimní výkony a výsledky pasovaly na jeden z týmů, který by ještě mohl suveréna usilujícího o čtvrtý postup v řadě zbrzdit. V reálu se tak ale nestalo. Soupeř ztrácející před výkopem sedm bodů se stejně jako šest předešlých proti Brandýsu střelecky neprosadil a odešel s jasnou porážkou – 0:3.

„Bylo vidět, že se potkaly dva nejlepší týmy soutěže. Dalo se na to koukat. Škoda, že jsme to nezvládli lépe," litoval trenér Rejšic Miroslav Hruška. Ten marné snažení svého celku sledoval až z daleké Dubaje, kde si shodou některých okolností neplánovaně prodloužil pobyt. Prostřednictvím internetového přenosu a mobilního telefonu ale dokonce udílel pokyny svým asistentům. „Zvláštní pocity, když to vidíte a nemůžete hráčům v ten moment dát radu. Bylo to těžké," popsal muka u monitoru.

Za klíčové s odstupem považuje vlastní gól inkasovaný po standardce pět minut před přestávkou a neproměněnou šanci na vyrovnání v podání Laciny. Nedlouho poté přidal druhý nejlepší střelec přeboru Folwarczny druhý gól. Na zvrat už domácí dohrávající bez vyloučeného Sameše neměli a v závěru inkasovali z kopačky střídajícího Bojkoviče i potřetí.

„Hráči o přestávce cítili sílu. Nebylo to tak, že by Brandýs nebyl k poražení. Nakonec jsme se ale shodli, že vyhrál zaslouženě. Jsou to zkušení a dobří fotbalisté," dodal k utkání Miroslav Hruška. Přes svá slova a navzdory propastnému náskoku soupeře stále věří, že ještě zůstává v silách jeho týmu zdramatizovat boj o první místo. „Při tříbodovém systému je všechno reálné. Určitě to nevzdáváme a chceme hrát co nejvýš. Podzim bychom rádi zakončili na druhém místě."

Radost Brandýských z důležité výhry ještě umocnil výsledek ze Slaného, kde domácí jako teprve třetí tým v soutěži našli vítězný recept na Zbuzany. V souboji nováčků jim k tomu stačil jediný gól po úniku a střele Kubašky. Hosté svou dominanci na míči nevyjádřili ani jednou.

„Vypadalo to tak, že kdybychom hráli týden, tak gól nedáme," charakterizoval utkání trenér Zbuzan Luboš Urban. Také on věří, že tým má na to, aby se z porážky ihned oklepal a navázal na předchozí výsledky. Bude to ale na rozjetý Brandýs ještě stačit?