Všechny dny byly rozděleny do menších tréninkových jednotek tak, aby malí fotbalisté zvládli pohybovou zátěž bez sebemenších problémů a mohli si vše pořádně užít. „Kromě originálních tréninkových pomůcek, se kterými měli všichni možnost se pořádně vyřádit, domácích laskomin, které jako tradičně připravovaly starostlivé maminky některých účastníků a doplňovaly tím nabídku svačin a mnoha dalšího, se také tento rok pořádala návštěva tuzemského prvoligového klubu," uvedl organizátor a trenér akce Michal Jareš.

Letos padla volba na pražskou Slavii a nutno podotknout, že výlet se nesmírně vydařil. Kluci a holky měli možnost shlédnout, doslova z bezprostřední blízkosti, tréninkovou jednotku dospělého, ligového týmu a to s veškerými oporami jako jsou Pavlenka, Bílek, Deli, Hušbauer a Škoda.

„Všichni v němém úžasu sledovali kvalitu tréninku a zápal hráčů do hry a jednotlivých cvičení," řekl Jareš.

To však nebylo zdaleka všechno, jelikož po tréninku všichni hráči mezi děti ochotně přišli, zapózovali a samozřejmě podepsali vše, co kluci a holky předložili. „Zážitek to byl pro všechny určitě nevšední a to, že si ho budou ještě dlouho pamatovat, dobře dokumentovaly neustálé debaty dětí o tom, kdo se komu kam podepsal a kdo se s kým vyfotil," byl spokojený trenér litolského kempu.

Kemp byl ukončen hromadnou hrou všech dětí proti organizátorům a některým rodičům. V tomto utkání jednoznačně zvítězila váhová převaha dětí, které se zaslouženě radovali z vítězství, ačkoliv tým organizátorů držel dlouho remízový výsledek. „Všichni si domů odnesly nespočet krásných zážitků, tréninkový set a několik dalších užitečných věcí. Děti, a to včetně těch nejmenších, celý kemp absolvovali na velkou podtrženou jedničku a nezbývá jim než poděkovat za skvělý přístup a nasazení a už nyní se mohou těšit na další pokračování v příštím roce," dodal trenér Jareš.