Své zkušenosti z vyšších soutěží nyní zúročuje níže. A to i přesto, že hraje na jiném postu, než byl doposud zvyklí. Až do příchodu do Křince nastupoval na kraji obrany nebo na stoperu. Teď je z něj útočný žolík. A kanonýr. Vždyť se trefil čtyřikrát. „Kluci také říkali, že by to takhle mohlo být pokaždé,“ usmál se Martin Čuřík. „Ale celý život jsem hrál v obraně.“ V Křinci ho „předělali“ na forvarda. „Aby někdo dával góly,“ smál se fotbalista.

Musel také zapátrat v paměti, kdy se mu podobný střelecký kousek povedl. „Ty jo, to už si nepamatuji, vůbec nevím. Možná to bylo minulou sezonu. Asi ano, možná to bylo v zápase proti Odřepsům,“ naskočilo Čuříkovi jeho střelecké řádění.

Z fotbalového utkání okresního přeboru Kostomlaty - Bohemia Poděbrady B (1:0)
Foto, okres: Křinec deklasoval Předhradí před skvělou návštěvou osmi góly

A už je také smířený s tím, že ho budou vstřelené branky něco stát. „Něco budu muset zaplatit. Myslím, že je to tři sta. A asi ještě flašku,“ culil se čtyřgólový fotbalista, který se kromě fotbalu věnuje hlavně rodině.

Svoji kariéru začal právě doma v Křinci. Přes Polaban Nymburk se dostal do Liberce, kde hrál od dorostu po juniorku. Odtud putoval na divizní štace – Chrastava, Polaban, Český Brod a zase Polaban. Oklikou se pak vrátil tam, kde s fotbalem začínal. Možná přehnaně brzy.

Poslední zápas si se svými spoluhráči náležitě užil. Možná je nestálo vysoké vítězství ani moc sil. „Byla to jasná záležitost. Čekali jsme od soupeře víc,“ přiznal fanoušek Sparty Martin Čuřík.

Mezi mládežníky dal pět gólů Alex Vávra. Zaskvěl se v dresu Polabanu Nymburk v zápase starších žáků kategorie U15. 


Načítám tabulku ...