Loučeň – Ostrá 1:1


Týmy si body dělily. Jako první mířil do černého hostující Kotrba, jehož celek byl v prvním dějství lepším týmem. Ale domácí měli paradoxně tři tutovky, které neproměnili. Pak vyrovnal z penalty Škuthan. Navíc dostali červené karty domácí Hradecký a hostující Radek Balog.

Ve druhém dějství byli lepší domácí, hosté jakoby se báli o výsledek. Skóre se už ale nezměnilo. Za zmínku stojí incident z 85. minuty. Hostujícího Remence napadl divák a pět minut se nehrálo. Rozhodčí popsali situaci do zápisu o utkání.

Branky: Škuthan (PK) – Kotrba. Rozhodčí: Pudil. ŽK: 5:3. ČK: Hradecký – R. Balog. Diváků: 120. Poločas: 1:1.

Loučeň: Bednář – Krupička, Holler, Říha, Hradecký – Hofírek, Škuthan, Holub, Janata – Štěpánek, Balcar.

Ostrá: Gerža – Čáp, Krejčík, Tangl, Dražan – Remenec, Kotrba, Camara (46. Novák), Kučera – R. Balog, Ulvr.

 

 Remenec prý dostal facku

V závěru zápasu Loučeň - Ostrá plály emoce. Remenec byl napaden divákem a chvíli se nehrálo. „Někdo ho trefil preclíkem a on se svalil,“ řekl k celé situaci trenér Loučeně Otakar Ottomanský. „Dostal facku,“ oponoval Milan Moravec, sekretář Ostré. Rozhodčí popsali situaci v zápase. „Teď budeme čekat, co dostaneme za trest. Bylo to dáno důležitostí utkání a nás to mrzí,“ řekl Ottomanský.

Jeho tým bojuje o záchranu a bod je pro něj málo. „Ani nevím, jestli je to úspěch nebo ne. Za druhou půli jsme si druhý gól zasloužili,“ myslí si loučeňský kouč. „My jsme ve druhém poločase přestali hrát. Proto je pro nás bod přijatelný,“ dodal Moravec.

Sadská – Kounice 6:2


Sadské se okresní derby povedlo na výbornou. Obzvlášť útočníku Plotovi, který nasázel Táborskému tři góly a zadělal tak na tříbodový úspěch domácích.

Domácí vedli brzy dvoubrankovým rozdílem, ale pak trestuhodně polevili a Rozumný snížil. Po přestávce ale Sadská zase zabrala a přidala dvě branky.

Kounice ještě snížily díky vlastnímu gólu, ale v té době už působili odevzdaným dojmem. Domácí výhru ještě pojistili dvěma zásahy.

Branky: Plot 3, Lukáš Svoboda 2, Hrdlička – Rozumný, vlastní. Rozhodčí: Kubíček. ŽK: 3:2. Diváků: 250. Poločas: 2:1.

Sadská: Šrůta – Kříž, Šmejkal, Jirásek, Bartheldy – Kalina (46. Hrdlička), Hubáček (75. Lugmajer), Nedbal, Telipský – Lukáš Svoboda, Plot.

Kounice: Táborský – Mišák, Svoboda, Martin, Dobiáš – Matura, Fülöp, Janeček, Myšička (80. Řípa) – Rozumný, Flasar (60. Tichý).

Libice – Pečky 1:2

Domácí borci doplatili na fatální chyby v defenzivě. První úder zasadil Libici už ve 3. minutě Vančura. Vyrovnání měl na kopačce kanonýr Beneš, ale jeho průnik gólem neskončil. A za dalších šest minut přidali hosté druhý zásah.

I když druhý poločas byli domácí lepší, dokázali jen snížit gólem Homoly.

Branky: Homola – Vančura, Martínek. Rozhodčí: Votoček: ŽK: 3:6. Diváků: 170. Poločas: 0:2.

Libice: Řehák – Lhoták, Měchejř, Ešner (55. Homola), Faltýsek – Kučera, Hovorka, Holub, Bezděčný – Šamša, Beneš.

Sibřina – Lysá 2:1


Na první branku domácího Asníka ještě odpověděl Kolář podařenou ranou z dálky, ale na trefu Chumlena už hosté nezareagovali. Proto odešli poraženi. Navíc dohrávali bez vyloučeného Vavříka.

Branky: Asník, Chumlen – Kolář. Rozhodčí: Štefan. ŽK: 3:7. ČK: Vavřík. Diváků: 100. Poločas: 1:1.

Lysá: Poborský – Kapička, Forejt, Gregar, Jelínek – Starý, Kolář (Kocián), Vavřík – Růžička (Horčic), L. Novotný (Doubek).

 

Milovice – Kouřim 0:5


Za stavu 0:1 měl dvě velké šance Fiala, ale neproměnil, a tak přišel trest v podobě druhé branky. „Hlavní rozdíl byl v tom, že oni dávali góly,“ řekl vedoucí Milovic Martin Boháč.

Branky: Novotný 2, Skalický, Mácha, Procházka. Rozhodčí: Kolman. ŽK: 6:6. Diváků: 130. Poločas: 0:2.

Milovice: Manžel – J. Petráš, Plecitý, Vlačiha, Kovařík – Růžička, P. Petráš, Jindra (80. Řezníček), Mencl – Fér, Fiala.