S rodinou se do České republiky přistěhovali z Barmy. Ta leží se na západní straně poloostrova Zadní Indie při pobřeží Bengálského zálivu a Andamanského moře v Indickém oceánu. Sousedními státy jsou Bangladéš, Indie, Čína, Laos a Thajsko. Počet obyvatel země je odhadován kolem padesáti milionů. „U nás byla válka, tak rodiče chtěli, abychom žili líp. Tak jsme přijeli sem. Ještě jsme měli jednu nabídku a to byla Amerika. Ale táta se rozhodl pro Českou republiku," uvedl mladý chlapec. „Ten přechod byl pro mě hodně těžký. A těžké je to ještě teď. Nejtěžší je pro mě čeština, ale zatím to nějak zvládám. A kamarádi jsou v pohodě," usmívá se sedmnáctiletý Benjamin.

Ten ještě chodí do školy, je studentem střední školy v Kolíně. „Jsem v prváku," uvedl. A v aklimatizaci mu pomáhá hlavně fotbal. „To je pravda. Fotbal mě strašně baví. Já jsem hrál už v Barmě. Ale tam není žádná liga, jen jsme chodili hrát se školou na turnaje. Už tam jsem začal," prozradil Hran Ca.

Fotbalové kroky ho zavedly také do dorostu Kolína, nyní je také na střídavý start v Pečkách.

Kromě fotbalu má ještě jeden velký koníček. A je to zase sport. „Ještě rád běhám," prozradil na sebe.

Z Barmy se přistěhoval v deseti letech a na svůj domov pochopitelně za sedm let v Česku nezapomněl. „Ještě si něco pamatuji. Ale tady je toho oproti Barmě hodně, podmínky jsou tady lepší. Pro život je to tady lepší, jsem tady šťastný," pokyvuje hlavou mladý fotbalista.

Co bude dělat, až vystuduje, to je zatím ve hvězdách. „Nad tím jsem zatím nepřemýšlel, ještě jsem stále ve škole na průmyslovce," dodal Benjamin Hran Ca.