Jak jste utkání viděl z brány? Vy jste se stal smutným hrdinou, neboť jste předvedl několik parádních zákroků, ale nakonec to na body nestačilo.

Byl to strašně obtížný zápas, protože jsem měsíc netrénoval kvůli zranění. Naše brankářská jednička na zápas nemohla, tak jsem musel jít do brány zraněný. Nemohl jsem odkopával, takže jsem jen chytal a bylo to něco neskutečného. Takový zápas jsem ještě nikdy nezachytal. Bránili jsme super, kluci toho hodně zblokovali, já jsem jim něčím pomohl. A vrcholem byly ty dvě chycené penalty.

V tomto zápase to ale určitě nevypadalo, že jste brankářská dvojka. Měl jste tam možná šest bravurních zákroků.

To bylo trošku i o štěstí. Ono mě to trefovalo. A štěstí bylo i při těch penaltách. Při první jsem zkusil jednu stranu, při druhé jsem čekal, že to Lukáš Jarolím lobne. Říkal jsem si, že tam zůstanu stát a uvidím, jestli to vyjde. Byla to zásluha kluků, že dobře bránili. Já jsem k tomu přidal jen ty penalty.

Jaké zažíváte pocity, když jste z pokutových kopů vychytal oba bratry Jarolímy?

Také mi to proběhlo hlavou. Na Lukáše jsem se jezdil dívat na Slavii, Davida jsem viděl v televizi a oběma jsem chytil penaltu v jednom zápase. To je pro mě asi nejvíc, co jsem zatím dokázal.

Se svým výkonem tedy musíte být spokojený.

Výkon byl, myslím, dobrý, ale na body jsme nedosáhli, což je to nejhlavnější a to mě mrzí. Ale byl to docela dobrý zápas.

Přestože jste na půdě favorizované Vykáně neodvedli špatný výkon, na první jarní vítězství stále čekáte. Čím si to vysvětlujete?

Je na nás obrovská deka. Ze začátku jsme nechytili tři zápasy a od té doby se nám to bortí. Teď máme navíc další dva vyloučené hráče, takže uvidíme, jestli nás bude vůbec jedenáct, jestli budeme moct hrát. Bude to těžké.

Vy jste si ale tímto výkonem rozhodně řekl o post jedničky do dalších zápasů.

Uvidíme, jak budu zdravotně připravený, protože jsem utkání dohrával pod prášky. S nohou je to špatné, takže uvidíme, jak to půjde.