Dal jste rozhodující gól. Jaký to byl pocit?

Bylo to fantastické. Asi mi ani chvíli nedošlo, že jsem ten gól dal. Spoluhráči mě nemohli zastavit. Je to neuvěřitelné, že se něco takového povede.

Vy jste brankář, ale přece: už jste někdy gól dal?

Už se mi to jednou povedlo. Bylo to v přípravném utkání za Milovice proti Benátkám. A bylo to shodou okolností na stejném hřišti jako nyní a dokonce do stejné brány. Jeden poločas jsem chytal, jeden jsem hrál. Trenérovi jsem říkal, že jestli mě tam dá, tak dám gól. A ono to vyšlo.

Jak tedy vaše trefa vypadala? Trenér říkal, že by se za takový gól nemusel stydět žádný útočník…

Byl to vybojovaný balon, pak to přišlo k Fliegelovi a od něj jsem dostal míč. Ve výskoku jsem to trefil placírkou do protipohybu brankáře. Byla to těžká střela, soustředil jsem se na to, abych trefil bránu.

Co tomu říkali trenéři a spoluhráči?

Bylo to neuvěřitelné. Všichni se na mě sesypali, všichni byli šťastní. Samozřejmě i trenéři byli rádi. Panu Pačesovi prý ukápla slzička. Hlavně jsme ale potřebovali vyhrát.

Nebudou vás teď trenéři posílat častěji do útoku, když střílíte góly?

Příští zápas budu zase připravený do hry. S brankářem Klímou bychom se měli točit po dvou zápasech. Takže budu zase jako žolík, kdyby bylo potřeba (úsměv).

Jak jste spokojeni se vstupem do sezony?

Není to nejhorší. Teď jsme si napravili reputaci, protože jsme zpackali domácí utkání s rezervou Čáslavi. Když budeme v klidném středu tabulky, bude to ideální.

Očima trenéra Michal Mrázka

V 78. minutě jsme po zaváhání v obraně kapitulovali. Poté jsme vysunuli Sedláčka na hrot spolu se Štefančíkem a do hry musel nastoupit i brankář Fišer. Při  vyrovnávací brance to byl právě Fišer, který udělal průvan v domácí obraně. V závěru zápasu dostal přihrávku a brankou, kterou by mu mohl závidět lecjaký útočník, rozhodl o našem vítězství.

Střelci vyšších soutěží

7 – Čáp (Sokoleč), 6 – Peterka (Polaban Nymburk), 5 – Ezeala (Litol), Petlička (Ostrá), Dalekorej (Čelákovice), 4 – Koštíř (Semice), Maxhuni (Vykáň), Dzurko (Milovice), 3 – Grospič, Lukavec (Polaban Nymburk), Vorlíček (Semice), Šedivý, Jarolím (Vykáň), Slavík, Sedláček, Dvořák, O. Puk (Poříčany), Dosoudil (Čelákovice), Jandzík (Libice n. C.), Beneš (Milovice), D. Novák (Lysá n. L.), Majer (Slovan Poděbrady), Plot (Sadská), …1 – Fišer (Poříčany).

Brankáři s nulou

3 – Malý (Polaban Nbk), Václavík (Libice n. C.),  2 – Fišer (Poříčany), F. Skuhravý (Čelákovice), 1 – Pokorný (Ostrá), Kosmák (Vykáň), Kun (Sokoleč), Libor Novák (Milovice), Hadvičák (Sn Poděbrady).